Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

»Πεφτει η ταριφα για τα αυθαιρετα

Των ΕΛΕΝΗΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΟΥ - ΠΑΝΟΥ ΣΩΚΟΥ
Ελευθεροτυπία,
ΓΚΡΕΜΙΖΕΤΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΡΙΤΣΗ • ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΤΟΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ Η «ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ» • ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Τους ένωσε το ζεστό χρήμα που φέρνουν τα αυθαίρετα
Η τακτοποίηση των περίπου 1,2 εκατομμυρίου αυθαιρέτων είναι αποφασισμένη, καθώς αυτό που προέχει είναι να «πέσει χρήμα στα δημόσια ταμεία». Η κυβέρνηση έχει λάβει τις αποφάσεις της εδώ κι ένα χρόνο, οπότε και κλείστηκε η.. συμφωνία με την τρόικα στο πλαίσιο του Μνημονίου, βάσει του οποίου φέτος θα εισπραχθούν έσοδα 800 εκατ. ευρώ από την τακτοποίηση των αυθαιρέτων.
•«Ο πρωθυπουργός έχει δώσει τη γενική κατεύθυνση στο υπουργικό (της 15ης Απριλίου) να μπει κόκκινη γραμμή στο θέμα των αυθαιρέτων. Να γίνει διάλογος», δήλωνε χθες αρμόδιος κυβερνητικός παράγοντας δίνοντας το στίγμα της ρύθμισης που δρομολογήθηκε. «Τα αυθαίρετα δεν μπορεί να κατεδαφιστούν. Αυτό που απομένει είναι με κάποιον τρόπο να τακτοποιηθούν και να πέσει χρήμα στο δημόσιο ταμείο».
Η τακτοποίηση των αυθαιρέτων κατά πώς φαίνεται κλείδωσε...
Θέμα απόφασης
«Δεν είναι το θέμα ούτε του κ. Παπακωνσταντίνου ούτε της κ. Μπιρμπίλη. Είναι θέμα κυβερνητικής απόφασης», δήλωνε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, τονίζοντας επανειλημμένως πως δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ των δύο συναρμόδιων υπουργών.
Αλλωστε, τόσο ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου όσο και η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη εμφανίστηκαν να ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=270829

Δεν υπάρχουν σχόλια: