Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

»«Πεταξαν» εγγραφα-φωτια της ΔΕΗ

«E» 14/4

Σάλος από τη μυστηριώδη εξαφάνιση εγγράφων που αφορούν στις επιχορηγήσεις-«μαμούθ» συνολικού ύψους 30 εκατ. ευρώ της ΓΕΝΟΠ από τις διοικήσεις της ΔΕΗ κατά τη δωδεκαετία 1999-2010. Ερευνα, μετά και την παρέμβαση της Αστυνομίας, ξεκίνησε και η επιχείρηση, καθώς αυτά χάθηκαν μέσα από την τσάντα μίας εκ των δύο επιθεωρητριών Δημόσιας... Διοίκησης την ώρα που διενεργούσαν έλεγχο στα γραφεία της οδού Χαλκοκονδύλη.

Πιο συγκεκριμένα κι όπως καταγγέλλουν οι δύο γυναίκες, έπεσαν θύματα κλοπής στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ, οι οποίες ελέγχουν τη νομιμότητα των επιχορηγήσεων που έχει λάβει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ από τη διοίκηση της εταιρείας τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, εκλάπησαν από την τσάντα της μίας εκ των επιθεωρητριών, έγγραφα της εταιρείας, τα οποία θα φωτοτυπούσε, και προσωπικά της αντικείμενα. Η διοίκηση της ΔΕΗ κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστου και παρείχε αντίγραφα των παραστατικών που εκλάπησαν στις επιθεωρήτριες. Είχαν προηγηθεί οι καταγγελίες των τελευταίων στο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας, αλλά και στην εταιρεία.

Ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζής
Πάντως, οι υπηρεσίες του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λ. Ρακιντζή συνεχίζουν τις εργασίες τους και προσπαθούν να εκδώσουν το πόρισμα για τη νομιμότητα των επιχορηγήσεων πριν από το Πάσχα. Σύμφωνα με στοιχεία, από το 1999 μέχρι το 2010 η διοίκηση της ΔΕΗ επιδότησε τη ΓΕΝΟΠ με 24 έως 30 εκατομμύρια ευρώ. Οι ίδιες ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11379&subid=2&pubid=61846950

Δεν υπάρχουν σχόλια: