Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

»ΒΗΜΑτοδΟτης

ΒΗΜΑ


Το Δημοσιονομικό Πλαίσιο που παρουσιάστηκε την περασμένη Παρασκευή είναι μόνο «η κορυφή του παγόβουνου», είπε τη Μεγάλη Τετάρτη ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου κατά την άτυπη ενημέρωση που προσέφερε στους δημοσιογράφους. Εννοούσε ότι οι ανακοινώσεις στηρίζονται σε πολλή επεξεργασία και ότι θα ακολουθήσει εξειδίκευση των... δράσεων που θα οδηγήσουν στο επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.
Ο υπουργός Οικονομικών αντιλήφθηκε αμέσως ότι η παρομοίωση δεν είναι η καλύτερη, αλλά συνέχισε με εμφανή διάθεση αυτοσαρκασμού και υπαινικτικό χαμόγελο: «Τώρα θα μου πείτε ότι κάπου εδώ δίπλα στο παγόβουνο βλέπουμε και τον Τιτανικό… οπότε μάλλον πρέπει να αποφεύγω αυτή την παρομοίωση». Πράγματι ο Τιτανικός είναι last year, όπως θα έλεγε ο κ. Φιλ. Σαχινίδης. Νομίζω ότι φέτος το μοντέρνο και hot (από κάθε άποψη…) παράδειγμα της Φουκουζίμα προσφέρεται άριστα για την ρητορική απόδοση των εξελίξεων στην ελληνική οικονομία.
**
Οι μεγάλες πρωτοβουλίες αναδιάρθρωσης των χρεών της περιφέρειας της ευρωζώνης μπορούν να περιμένουν. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι απασχολημένη με την Αναθεώρηση του Κώδικα Συμπεριφοράς για τους Επιτρόπους. Σημειώνω ότι ο ισχύων κώδικας είναι από τους αυστηρότερους που εφαρμόστηκαν στους ασκούντες δημόσιο λειτούργημα – και δικαίως μετά τα παρατράγουδα προ δωδεκαετίας με την Επιτροπή του Ζακ Σαντέρ που αναγκάστηκε να παραιτηθεί ομαδικά. Παρ’ όλα αυτά επειδή η πολιτική οξειδώνει τις συνειδήσεις πολλών εκ των διακόνων της η Επιτροπή αποφάσισε να «αναδιαρθρώσει» τον Κώδικα Συμπεριφοράς.
Μεταξύ άλλων αναμένεται να επιβληθεί ο πλήρης αποκλεισμός συζύγων, συντρόφων και άμεσων μελών της οικογένειας από τα ιδιαίτερα γραφεία της Επιτροπής. Το καλύτερο όμως είναι εκείνο για το οποίο με πληροφορεί συνεργάτης μου: Τα ίδια θα ισχύσουν για το υπουργικό συμβούλιο. Θυμίζω ότι ο κ. Χ. Παμπούκης είχε εργαστεί για ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=396937&h1=true

Δεν υπάρχουν σχόλια: