Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

»Κερατεα

Tου Aλεξη Παπαχελα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Πολλοί αναγνώστες από την ευρύτερη περιοχή της Κερατέας διαμαρτύρονται γιατί «δεν καταλαβαίνουμε» τα δίκια τους. Κατ’ αρχάς να ξεκαθαρίσουμε πως ο γράφων, όπως και άλλοι αρθρογράφοι της «Κ», καυτηριάζουν τη χρήση βίας, το κλείσιμο των δρόμων και την καταστροφή δημόσιας περιουσίας στο πλαίσιο των... διαμαρτυριών. Αυτό είναι το πρόβλημα και, βεβαίως, μαζί με αυτό οι απειλές, οι ύβρεις κ.ά. εναντίον όποιου έχει άλλη άποψη, που εκτοξεύονται από εκείνους που πιστεύουν προφανώς σε μια άλλη δημοκρατία. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως οι κάτοικοι της Κερατέας δεν «έχουν τα δίκια τους». Γι’ αυτό και αναδημοσιεύουμε σήμερα την επιστολή του μαθηματικού κ. Γιώργου Ιατρού, βασικού πρωτεργάτη των κινητοποιήσεων:
«Δεν είναι καθόλου παθητική η στάση της Αστυνομίας και των ΜΑΤ, τέσσερις και πλέον μήνες στην πόλη μας κάνουν χρήση βίας με δακρυγόνα, χημικά, την αύρα με νερό. Εκαναν 40 συλλήψεις νεαρών κατοίκων, κυρίως της Κερατέας, αλλά κι από τις γύρω πόλεις Λαύριο, Καλύβια, Ανάβυσσο. Επίσης, δύο φορές στις 9 Φεβρουαρίου και 29 Μαρτίου 2011 εισέβαλαν στην πόλη χτυπώντας σπίτια με παιδιά, υπερήλικες, χειρουργημένους... Αυτοί έκλεισαν στις 11 Δεκεμβρίου 2010 τη λεωφόρο Αθηνών - Λαυρίου και όχι οι κάτοικοι της Κερατέας.
»Αν ήταν πιο επιθετικοί, τι θα έκαναν, δηλαδή; Θα συνελάμβαναν μια ολόκληρη πόλη 15.000 κατοίκων; Θα σκότωναν μήπως;
Ο λαός της Κερατέας δεν τήρησε παθητική στάση αλλά ενήργησε κατά το άρθρο 120 παράγραφος 4 του Συντάγματος που ορίζει ότι “η τήρησή του επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων που δικαιούνται και υποχρεούνται να ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_81_14/04/2011_438825

Δεν υπάρχουν σχόλια: