Σάββατο 30 Απριλίου 2011

»Η ΕΕ διαψευδει Αλογοσκουφη και η ΝΔ στροβιλιζεται

Ουδέποτε ζητήθηκε η διενέργεια της απογραφής από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή» τονίζουν πηγές της στο «Εθνος της Κυριακής»
«E» 29/4

Ενα ζήτημα, σαφώς όχι άμεσης επικαιρότητας, που ετέθη και συντηρήθηκε από πρόσωπα του στενού επιτελείου των συνεργατών του κ. Αντ. Σαμαρά, θέτει για μια... ακόμη φορά σε δοκιμασία τις σχέσεις του νυν με τον τέως πρόεδρο της ΝΔ. Η απογραφή, ως πολιτική επιλογή, ανασύρθηκε από το «συρτάρι», είτε συνειδητά, είτε όχι από τον κ. Γ. Μιχελάκη και ουσιαστικά «άνοιξε» τον «ασκό του Αιόλου» στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο θέμα δίνει νέα διάσταση η διευκρίνιση που κάνουν στον ανταποκριτή του «Εθνους» στις Βρυξέλλες, Βαγγέλη Δεμίρη, πηγές της Κομισιόν ότι ουδέποτε ζητήθηκε η διενέργεια της απογραφής από την Επιτροπή. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ήταν πρωτοβουλία των ελληνικών αρχών, που την ανέλαβαν μονομερώς και για την οποία ενημέρωσαν τη γενική διεύθυνση οικονομικών υποθέσεων, η οποία από την πλευρά της έθεσε για μεγάλο χρονικό διάστημα μια σειρά από ζητήματα με τα γνωστά αποτελέσματα. Παρέμβαση που θα ανοίξει νέο κύκλο συζητήσεων στο εσωτερικό της ΝΔ.
Οι επιπτώσεις πάντως από την επιλογή της ηγεσίας να ανοίξει το θέμα γίνονται πλέον αισθητές:
Επανέφερε την εσωστρέφεια, τη στιγμή που και ο ίδιος ο κ. Σαμαράς ήθελε ήπιο -εσωκομματικά- κλίμα, εν όψει της παρουσίασης του επικαιροποιημένου οικονομικού προγράμματος της ΝΔ στις 9 Μαΐου.
Υποχρέωσε τον κ. Κ. Καραμανλή να αμυνθεί, καθώς η απογραφή είχε τη δική του «σφραγίδα» ως προέδρου της ΝΔ και πρωθυπουργού.
Αφύπνισε το «μπλοκ» των καραμανλικών βουλευτών, που θεωρούν προσβλητικό τον ισχυρισμό που διατυπώθηκε ότι ο πρώην πρωθυπουργός ήταν ανεύθυνος ως προς την πολιτική που ακολουθούσε ο τότε υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης.
Εδωσε την εικόνα ότι σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία για τη χώρα η ΝΔ περί άλλα τυρβάζει.
Εδωσε «χώρο» στα αλλά δυο κόμματα της κεντροδεξιάς, τον ΛΑΟΣ και τη ΔΗ.ΣΥ., να παρέμβουν στα εσωκομματικά της ΝΔ, στηρίζοντας ουσιαστικά τον ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=62987100

Δεν υπάρχουν σχόλια: