Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

»Κοβει τον γορδιο δεσμο των αυθαιρετων

Βέτο» Τίνας στο σχέδιο τακτοποίησης του Γ. Παπακωνσταντίνου. Ενστάσεις και για τη ΔΕΗ. Η υπουργός Περιβάλλοντος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της αλλαγής χωροθέτησης για την Κερατέα προκαλώντας σύγχυση ως προς τις κυβερνητικές προτάσεις
«E» 27/4ΑΡΘΡΟPHOTO GALLERY
Σε... περαίωση των κυβερνητικών και κομματικών εκκρεμοτήτων είναι ..αποφασισμένος να προχωρήσει ο Γ. Παπανδρέου. Το μόνο ερώτημα, πλέον, είναι αν θα υπάρξει τελευταία προειδοποίηση. Δηλαδή αν θα δώσει ακόμη μία ευκαιρία στους υπουργούς που παράγουν «ειδήσεις» να αλλάξουν «τροπάριο», προωθώντας το κυβερνητικό έργο.

Ο πρωθυπουργός θα ξεκινήσει κόβοντας τον γόρδιο δεσμό των αυθαιρέτων. Σύμφωνα με τους συνεργάτες του, «το θέμα θα ανοίξει με αναπτυξιακή διάταξη». Αυτό σημαίνει πως η όποια ρύθμιση θα έχει και χωροταξικό και εισπρακτικό χαρακτήρα. Αλλωστε η διαιώνιση της παρανομίας δεν ωφελεί ούτε τους νόμιμους πολίτες ούτε το κράτος. Και πηγές για έσοδα και επενδύσεις η Ελλάδα, στη θέση που βρίσκεται, δεν έχει πολλές.

Η συνέντευξη της Τ. Μπιρμπίλη προκάλεσε έκπληξη στους επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου και εκνευρισμό στην Πλατεία Συντάγματος. Η υπουργός Περιβάλλοντος δεν δίστασε να διαφοροποιηθεί από τον Γ. Παπακωνσταντίνου για την περαίωση των αυθαιρέτων και τη ΔΕΗ, αλλά και από τον Γ. Ραγκούση σε ό,τι αφορά στον περιφερειακό σχεδιασμό για τα απορρίμματα. Και έκανε ακόμη ένα βήμα. Ξεκαθάρισε πως δεν την ενδιαφέρει άλλο... υπουργείο, εκτός από αυτό το οποίο ήδη έχει!
Μιλώντας στον «Βήμα 99,5» τόνισε πως «δεν πρόκειται να καλύψει με πολεοδομικό και περιβαλλοντικό μανδύα μια ρύθμιση που έχει μόνο εισπρακτική λογική». Επανέλαβε ότι τυχόν νομιμοποίηση θα κριθεί αντισυνταγματική, «καθώς τίθεται θέμα ισονομίας μεταξύ των πολιτών».
«Στενή συνεργασία»«Η πολιτεία δεν μπορεί να αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο εκείνον που αυθαιρετεί κι εκείνον που λειτουργεί νομότυπα» προσέθεσε και επανέλαβε ότι το θέμα είναι ανοιχτό και για τους ημιυπαίθριους. Η υπουργός Περιβάλλοντος εμφανίστηκε ανένδοτη και για το θέμα της ΔΕΗ: «Η θέση της κυβέρνησης για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ είναι σαφής. Οταν προχωρήσει η αποκρατικοποίηση, που θα γίνει σε συνάρτηση με την αγορά και την αξία της, θα πρέπει να διατηρηθεί ο δημόσιος έλεγχος».
Σύγχυση ως προς τις κυβερνητικές προθέσεις προκάλεσε και ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=62978950

Δεν υπάρχουν σχόλια: