Σάββατο 30 Απριλίου 2011

»Υπερ των ιδιωτικοποιησεων επτα στους δεκα Έλληνες

enet.gr, 10:38



Υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων επτά στους δέκα Έλληνες
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue
Το 74% των Ελλήνων, δηλαδή σχεδόν επτά στους δέκα Έλληνες, τάσσονται υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων, ενώ το 58% στρέφεται κατά της μονιμότητας στο Δημόσιο, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue, που διενεργήθηκε για ...λογαριασμό της εφημερίδας «Καθημερινή».
Η δημοσκόπηση δείχνει «στροφή» της κοινής γνώμης υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων, αφού το 41% απάντησε ότι οι ιδιωτικοποιήσεις είναι «σίγουρα» αναγκαίες, ενώ το 33% τις θεωρεί «μάλλον» αναγκαίες.
Το 69% των πολιτών θεωρεί ότι για να επιστρέψει η χώρα σε ανοδικούς ρυθμούς ανάπτυξης, πρέπει να ενισχυθεί ο ιδιωτικός τομέας. Η εικόνα για τον δημόσιο τομέα είναι αρνητική, αφού το 59% των πολιτών τον αξιολογεί αρνητικά.
Οι ερωτηθέντες, στην πλειοψηφία τους - σε ποσοστό πάνω από 60% -, συμφωνούν με την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ, των καζίνο και του ΟΠΑΠ, ενώ το 48% τάσσεται κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.
Οι πολίτες που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση εμφανίστηκαν θετικοί όσον αφορά στη λειτουργία επιχειρήσεων που βρίσκονται κάτω από τον έλεγχο ιδιωτών, όπως ο ΟΤΕ (58% θετικοί), η Ολυμπιακή (54%) και η Εμπορική Τράπεζα (43%). Αντίθετα οι μισοί περίπου εμφανίστηκαν αρνητικοί (σχεδόν 50%) σχετικά με τη λειτουργία του ΟΛΠ, της ΑΓΕΤ Ηρακλής και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: