Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

»Ας πουμε ψεματα

του Κώστα Γιαννακίδη http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=6066



Είναι το «Λεφτά υπάρχουν» ψέμα; Σίγουρα είναι ένα σχήμα που δεν περιέχει καμία αλήθεια. Ναι, είναι ένα ψέμα, ανεξαρτήτως των προθέσεων υπό τις οποίες διατυπώνεται. Είναι ένα ψέμα που εκστόμισε ο πρωθυπουργός, ως αρχηγός της αντιπολίτευσης. Και είναι τόσο κραυγαλέο ψέμα που το γνώριζαν ακόμα και όσοι τον... ψήφισαν γι΄αυτόν ακριβώς τον λόγο. Δεν ήταν η πρώτη φορά και, όπως φαίνεται, δεν θα είναι ούτε και η τελευταία. Η χώρα όπου «εθνικόν είναι το αληθές» θρέφεται με ψέματα. Η Πρωταπριλιά συνήθως επενδύεται με εξωφρενικά ψέματα, με ξετσίπωτες φάρσες. Ομως η ιστορία μας διδάσκει ότι τα καλύτερα και τα μεγαλύτερα ψέματα είναι εκείνα που εκφέρονται με σοβαρότητα, κύρος και ένα βλέμμα που αποτυπώνει την κρισιμότητα των περιστάσεων. Αφήστε τα ψέματα της προσωπικής σας ζωής ανέγγιχτα, να είναι σαν φύλλα που σκεπάζουν ένα πτώμα. Δείτε τα ψέματα που μοιραζόμαστε όλοι. Λέμε ο ένας στον άλλον ή, ακόμα χειρότερα, πιστεύουμε όλοι μαζί. Ο Θεόδωρος Πάγκαλος διηγείται μία εξαιρετική ιστορία. Λέει πως όταν ορκίστηκε η πρώτη κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου, ρώτησε τον πρωθυπουργό για την ευρωπαϊκή πολιτική που θα υιοθετούσαν. Οπως θα θυμούνται οι παλαιότεροι, η έξοδος από την ΕΟΚ είχε γίνει προεκλογική σημαία του ΠΑΣΟΚ. Ο Ανδρέας του είπε ότι αν ο ελληνικός λαός πίστευε ότι το ΠΑΣΟΚ θα βγάλει τη χώρα από την ΕΟΚ, δεν επρόκειτο να το ψηφίσει. Σωστό. Οι λαοί απολαμβάνουν να καταναλώνουν ψέματα κυρίως επειδή έχουν πάντα διαθέσιμο το άλλοθι του εξαπατηθέντος.Επίσης ένας λαός σαν τον ελληνικό είναι προορισμένος να μεγαλουργεί και να υπερβαίνει τις δυσκολίες. Συνάμα, όμως, ο ίδιος λαός αποδεικνύεται καλόπιστος, αφελής, ουσιαστικά ηλίθιος. Κάπου υπάρχει ένα ψέμα μαζί με ένα λογικό σφάλμα, δεν συμφωνείτε; Η Ελλάδα είναι η ωραιότερη χώρα του κόσμου. Η Ελλάδα έχει πάντα δίκιο. Οι σύγχρονοι Ελληνες είναι απόγονοι των αρχαίων. Η ελληνική κουζίνα είναι η γευστικότερη και η πλέον υγιεινή. Ο τούρκικος καφές είναι ελληνικός. Οι Ελληνες είναι οι καλύτεροι εραστές. Οι δικοί μας πρωταθλητές δεν είναι ντοπαρισμένοι. Είναι μία αλυσίδα στην οποία παρακαλείστε να προσθέστε και εσείς όσους κρίκους θέλετε. Ας την φτιάξουμε όσο μεγαλύτερη μπορούμε. Άλλωστε οι Ελληνες όταν συνεργαζόμαστε μεγαλουργούμε, έτσι δεν είναι;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καταγγέλλω το Μπλογκ VETO 300 για έλλειψη στοιχειώδους ηθικής, δημοκρατίας και δεοντολογίας. Είναι ο Δούρειος Ίππος του ΠΑΣΟΚ στον χώρο της πληροφόρησης.
Το VETO 300 είναι ένα μπλογκ, που δεν κρύβει την συμπάθειά του για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και την αντιπάθειά του για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Σε κάθε περίπτωση, για του λόγου το αληθές, δημοσιεύει άρθρα των φιλοκυβερνητικών εφημερίδων ΝΕΑ, ΒΗΜΑ και της εφημερίδας του Αλαφούζου Καθημερινής. Μέχρι εδώ τίποτα μεμπτό, πρέπει όλοι να σεβόμαστε την διακίνηση των ιδεών όσο και αν δεν συμφωνούμε με αυτές, όσο και αν τις βρίσκουμε εχθρικές για τα συμφέροντα του λαού. Το πρόβλημα αρχίζει από την στιγμή, που ενώ το μπλογκ αυτό σου δίνει την δυνατότητα να αφήσεις σχόλιο, δεν το δημοσιεύει καθόλου εφ’ όσον δεν τους βολεύει. Έχω στείλει επανειλημμένα σεμνότατα, σοβαρότατα σχόλια (χωρίς ύβρεις και χαρακτηρισμούς) με τα οποία διαφωνώ σε κάποιες κραυγαλέες αντιλαϊκές και φιλοκυβερνητικές τοποθετήσεις του και τα οποία δεν δημοσιεύονται.
Καταγγέλλω το μπλογκ σε όλους τους φίλους της μπλογκόσφαιρας!