Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

»Βραβειο ο Γιωργος, αλλα η φουμα συννεφο!

Ελένη Λαζάρου http://www.aixmi.gr/index.php/vraveio-giwrgos-fouma-synnefo/

Ο Γιόχαν από τη Σουηδία βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες για διακοπές στην Ελλάδα μαζί με τη σύζυγο και τον γιο τους. Πήγαινε με ταξί στο μουσείο της Ακρόπολης, όταν στο ραδιόφωνο ακούστηκε η είδηση για τη βράβευση του.. Γιώργου Παπανδρέου από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, «για την σταθερή αντικαπνιστική του στάση και την υιοθέτηση αυστηρής σχετικής νομοθεσίας που ανακοινώθηκε στη Μόσχα στο πλαίσιο της πρώτης παγκόσμιας διάσκεψης υπουργών Υγείας». Ζήτησε από τον ταξιτζή να του μεταφράσει την είδηση. Ο οδηγός το έκανε, αλλά ο Γιόχαν ήταν σίγουρος ότι τα αγγλικά του ήταν λάθος, καθώς μόλις το προηγούμενο βράδυ βγήκε με την οικογένειά του για φαγητό και ποτό και σε αμφότερα τα κέντρα διασκέδασης τους έπνιξαν τα ντουμάνια.
Τότε ο ταξιτζής του εξήγησε ότι στην Ελλάδα δεν εφαρμόζεται κανένας νόμος. Ο Γιόχαν συνέχισε ακόμη να μην καταλαβαίνει.
Την ίδια απορία θα ‘χουν και πολλοί άλλοι τουρίστες που βρίσκονται στην χώρα μας, ενώ είναι σίγουρο πως και οι υπεύθυνοι του ΠΟΥ αν έκαναν μια βόλτα στην Athens by night θα ταλαντεύονταν πριν δώσουν το βραβείο στον Γιώργο Παπανδρέου.
Δυστυχώς, η πολυδιαφημισμένη και πολυαναμενόμενη καπνοαπαγόρευση παραμένει στα χαρτιά. Σε όσες καφετέριες, ταβέρνες, εστιατόρια και μπαρ έχω πάει το τελευταίο χρονικό διάστημα, θαμώνες και εργαζόμενοι καπνίζουν σαν να μην απαγορεύεται. Η μόνη διαφορά είναι ότι σε κάποια μαγαζιά το τασάκι είναι καμουφλαρισμένο σε ποτήρι ή κουτάκι. Όσο για ελέγχους, δεν είδα να γίνονται πουθενά, πέρα από αυτούς που έγιναν μπροστά στην τηλεοπτική κάμερα -κατόπιν συνεννόησης με τα κανάλια, βεβαίως –βεβαίως!
Όπως διάβαζα στο site nosmoke.gr, εδώ και δεκαετίες στη χώρα μας ψηφίστηκαν περισσότεροι από 20 αντικαπνιστικοί νόμοι και η αλήθεια είναι ότι ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.aixmi.gr/index.php/vraveio-giwrgos-fouma-synnefo/

Δεν υπάρχουν σχόλια: