Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

»Τρεχουν πισω απο τον Ψωμιαδη

Γράφει ο Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος
«E» 14/4

Είναι συνεχείς οι προσπάθειες που καταβάλλει ο Α. Σαμαράς προκειμένου να επανακτήσει το κόμμα του κάτι από τη χαμένη αξιοπιστία του. Και είναι συνεχείς και οι προσπάθειες του Γ. Καρατζαφέρη να πείσει ότι είναι σοβαρός και συνεπής πολιτικός, που δεν κάνει εκπτώσεις σε θέματα ηθικής τάξης. Αλλά για όλους και για όλα φτάνει κάποτε η στιγμή της... αλήθειας. Και για τους δύο εκπροσώπους της παραδοσιακής Δεξιάς η στιγμή αυτή είχε μόλις προ τριημέρου το ονοματεπώνυμο «Παναγιώτης Ψωμιάδης».
Κανέναν δεν ξάφνιασε η αντίδραση του άμεσα ενδιαφερόμενου λόγω των επικείμενων συνεπειών από την καταδικαστική σε βάρος του απόφαση. Αναμενόμενη ήταν. Οπως αναμενόμενη ήταν και η απειλή ότι, αν χρειαστεί, θα προχωρήσει στην ίδρυση κόμματος. Δεν είναι η πρώτη και φυσικά ούτε και η τελευταία φορά που τη διατυπώνει. Αλλά οι αποδέκτες της τσίμπησαν. Και οι δύο. Κι άρχισαν να διαγκωνίζονται ποιος θα του συμπαρασταθεί περισσότερο.
Ο Καρατζαφέρης δεν μ' εξέπληξε. Η πολιτική πρακτική του έχει επανειλημμένα αποδείξει ότι γι' αυτόν όλα είναι ένα λάστιχο, που τεντώνεται ή συρρικνώνεται ανάλογα με το πολιτικό συμφέρον του συγκεκριμένου 24ώρου. Κι επιπλέον ο Ψωμιάδης είναι το βορειοελλαδίτικο alter ego του. Δεν γινόταν να τον αφήσει μόνο του. Μία κωλοτούμπα λιγότερη ή περισσότερη δεν σημαίνει και τίποτα.
Ο Σαμαράς, όμως, είναι άλλη περίπτωση. Αυτός υποτίθεται ότι προσβλέπει στην πρωθυπουργία και άρα μερικά δράμια αξιοπιστίας τα ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11823&subid=2&pubid=61832959

Δεν υπάρχουν σχόλια: