Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

»Eχουν αλλαξει οι καιροι

Γράφει ο Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος
«E» 8/3

Δεν με ξαφνιάζουν οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν ν' ανεβαίνει ο δείκτης της δυσαρέσκειας από τα μέτρα της κυβέρνησης. Το αντίθετο θα ήταν το αφύσικο. Οσο η κρίση βαθαίνει και οι κυβερνητικές δυσλειτουργίες επεκτείνονται τόσο η δυσφορία των πολιτών θα ενισχύεται και το ποσοστό των αποφασισμένων να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ θα μειώνεται.
Λογική εξέλιξη. Αλλωστε, ήταν προδιαγραμμένη από τη ...στιγμή που ο Γ. Παπανδρέου πήρε την απόφαση που πήρε για ν' αντιμετωπίσει το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας. Ηταν δεδομένο πως οι πολιτικές εξελίξεις θα προσδιορίζονταν από την έκβαση του εγχειρήματος αυτού. Αν η προσπάθεια απέδιδε, το ΠΑΣΟΚ θα επιβραβευόταν. Αν όχι, το εκλογικό σώμα θα το αποδοκίμαζε.
Με τη ΝΔ όμως τι συμβαίνει; Ποιος είναι ο λόγος που δημοσκοπικά έφτασε ακόμη και κάτω από 20%; Και ποια αξία μπορεί να έχουν αξιολογήσεις του τύπου «κλείνει η ψαλίδα» όταν εκείνο που διαπιστώνεται είναι πως δεν καταγράφεται η παραμικρή ένδειξη που θα επέτρεπε να θεωρηθεί ότι το κόμμα του Α. Σαμαρά αποτελεί εναλλακτική κυβερνητική λύση; Υπάρχει κανένας που να φαντάζεται ότι το συγκεκριμένο κόμμα διαθέτει τα ...διαβαστε εδωhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11823&subid=2&pubid=56566950

Δεν υπάρχουν σχόλια: