Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2011

»Eχουν μπερδεψει τον ρολο τους

Γράφει ο Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος
«E» 2/3

Παρακολούθησα προχθές το βράδυ μια τηλεοπτική συζήτηση και η τύχη το έφερε να πέσω στο σημείο που ο χειμαρρώδης Πάνος Παναγιωτόπουλος υπενθύμιζε στα άλλα μέλη του «πάνελ» και στο τηλεοπτικό κοινό το φοβερό και τρομερό έγκλημα της κυβέρνησης Παπανδρέου να μην υιοθετήσει τις προτάσεις του Σαμαρά για την έξοδο από την ύφεση και την... ανάπτυξη της οικονομίας.

Υπέθεσα ότι, έχοντας παραδώσει σε άλλον τα καθήκοντα του υπεύθυνου ενημέρωσης του κόμματος, θ' απέφευγε αυτή τη φορά να επικαλεστεί τη γνωστή αναπτυξιακή σαχλαμάρα για τόνωση της οικοδομής, που θα έχει σαν αποτέλεσμα να δουλέψουν μερικές δεκάδες επαγγέλματα και έτσι να ξαναπάρει μπροστά η «μηχανή». Δυστυχώς με διέψευσε και με τη στάση του μου έδωσε να καταλάβω πόσο τραγικό είναι το αδιέξοδο του όποιου «νεοδημοκράτη» επιχειρήσει να πει κάτι ουσιαστικότερο από τους γνωστούς αφορισμούς σε βάρος του μνημονίου, της κυβέρνησης, του Παπακωνσταντίνου και του Παπανδρέου.
Αλλά μου έδωσαν και μια άλλη ευκαιρία τα όσα περί οικοδομής είπε ο Παναγιωτόπουλος. Επαναβεβαίωσαν την άποψή μου πως δεν είναι μόνο οι πολιτικοί που γενικολογούν και αερολογούν μόλις βρεθούν μπροστά σε κάμερα, αλλά το ίδιο και χειρότερο πρόβλημα έχουν και οι δημοσιογράφοι που διευθύνουν ή μετέχουν σε τέτοιες συζητήσεις. Εχοντας έτοιμο το «ποιηματάκι» τους πηγαίνουν στο στούντιο οι πολιτικοί, έχοντας προετοιμασμένες τις ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11823&subid=2&pubid=55892983

Δεν υπάρχουν σχόλια: