Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

»Δικαστικη «αφυπνιση»

Γράφει ο Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος
«E» 24/3

Οι ειδήσεις λένε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες αποστέλλονται στη Βουλή οι δικογραφίες για τα υποβρύχια και για τα πυροσβεστικά ελικόπτερα, επειδή οι διενεργούντες την ανάκριση «έπεσαν πάνω» σε πολιτικά πρόσωπα. Και δυστυχώς πουθενά δεν είδα να εκφράζεται άμεσα ή έμμεσα η ικανοποίηση για το γεγονός ότι η Δικαιοσύνη δείχνει να... επιτελεί επιτέλους το καθήκον της.
Κι άλλες φορές έχω επισημάνει ότι καλά κάνουμε και τα βάζουμε με τους πολιτικούς και τα κόμματα για τις υποθέσεις των σκανδάλων και την αναποτελεσματικότητα των εξεταστικών επιτροπών, αλλά εκείνο που δεν θα πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι θεσμικά η διερεύνηση και η δικαστική εκκαθάριση παρανομιών είναι κάτι που πρωτίστως αποτελεί υποχρέωση της Δικαιοσύνης και μετά οποιουδήποτε άλλου.
Μέχρι τώρα δεν υπήρξε έστω και μία υπόθεση σκανδάλου -από τις τηλεφωνικές υποκλοπές και τα ομόλογα μέχρι τη Siemens και το Βατοπέδι- όπου η Δικαιοσύνη να έχει ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις υποχρεώσεις της. Με μοναδική εξαίρεση την υπόθεση του Βατοπεδίου, όπου προς στιγμή έγινε μια προσπάθεια να σταλεί η δικογραφία στη Βουλή για τα περαιτέρω, αλλά κι αυτή «κόλλησε» στην παρέμβαση του τότε προέδρου του Αρείου Πάγου, καμία άλλη σοβαρή υπόθεση δεν έφτασε σε σημείο διαπίστωσης πιθανής εμπλοκής και ευθύνης ενός ή περισσότερων πολιτικών προσώπων.
Αυτήν την πραγματικότητα ούτε εμείς πρέπει να ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11823

Δεν υπάρχουν σχόλια: