Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

»Νεα κριτηρια για μισθολογικη εξελιξη

Ελευθεροτυπία Της ΕΛΕΝΗΣ ΔΕΛΒΙΝΙΩΤΗ


ΒΑΘΙΕΣ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ ΣΗΜΕΙΩΝΕΙ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ * ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ 1.639 ΕΥΡΩ ΜΙΚΤΑ, ΕΝΩ ΜΟΛΙΣ ΤΟ 0,4% ΠΙΑΝΕΙ ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΤΩΝ 5.856 **ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Τα 3 σενάρια για περικοπές και το προφίλ του δημοσίου υπαλλήλου
Καθεστώς ανισότητας, μισθολογικές αγκυλώσεις και την αναγόρευση της αδράνειας ως της μεγαλύτερης αρετής του...

δημοσίου υπαλλήλου αναδεικνύει η έκθεση για το μισθολόγιο που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.
Τα στοιχεία που αναλύθηκαν αποτελούν το 32% του συνόλου των εργαζομένων στο Δημόσιο κι αφορούν αριθμητικά ένα δείγμα 245.614 εργαζομένων των οποίων αναλύθηκαν οι πραγματικές αμοιβές.
Μια σημαντική διαπίστωση είναι ότι το 50% των υπαλλήλων του Δημοσίου δεν ξεπερνά το ποσόν των 1.639 ευρώ (μικτά), ενώ μόλις ένας στους 10 υπαλλήλους (ποσοστό 10%) αμείβεται με μισθό πάνω από 2.418 ευρώ (από τα χαμηλότερα μισθολόγια στην ευρωζώνη).
Οι περιπτώσεις εργαζομένων στο Δημόσιο που λαμβάνουν πάνω από 5.856 ευρώ δεν ξεπερνούν συνολικά τα 710 άτομα (ποσοστό 0,4%) και προέρχονται μόνον από δύο υπουργεία, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (αποτελούν το 48% των περιπτώσεων) και το υπουργείο Εθνικής Αμυνας (ποσοστό 42%).
Επίσης στα υπουργεία όπου υπάρχουν υψηλές αμοιβές το ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=255848


Δεν υπάρχουν σχόλια: