Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2011

»Οι ιερες αγελαδες της χωρας, στοιχιζουν πανακριβα!‏

Τάκης Σπηλιόπουλος http://www.aixmi.gr/index.php/oi-ieres-agelades-tis-xoras-stoixizoun-akriva/


Ποιος συνεχίζει εν μέσω της πρωτοφανούς κρίσης να σκορπάει αφειδώς χρήματα, δίχως να δίνει λογαριασμό; Ποιος μπορεί να δαπανά δύο και τρεις φορές περισσότερα απ’ όσα εισπράττει, τη στιγμή που χρωστά ήδη πολλές δεκάδες εκατομμύρια; Μα φυσικά τα κόμματα! Οι ιερές αγελάδες της...
χώρας, που έχουν επιβάλει τους δικούς τους όρους και κανόνες. Που ζουν στον δικό τους κόσμο, στη δική τους πραγματικότητα, που ουδεμία σχέση έχει με τα συμβαίνοντα στη χώρα μας.
Εκτός αν θεωρεί κανείς λογικό, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να χρωστούν στις τράπεζες γύρω 250 εκατομμύρια ευρώ! Μόνο πέρυσι, στην δυσκολότερη οικονομική συγκυρία για τη χώρα, αύξαναν τα χρέη τους κατά εξήντα επτά εκατομμύρια ευρώ! Παρότι δεν υπάρχουν πόροι για να λειτουργήσει το κράτος, παρότι γίνονται δραματικές περικοπές επί δικαίων και αδίκων, τα κόμματα είναι οι μοναδικοί οργανισμοί που συνεχίσουν να ξοδεύουν αλόγιστα κρατικό χρήμα. Το μεν ΠΑΣΟΚ δαπάνησε το 2010 εξήντα πέντε εκατομμύρια, όταν τα έσοδα του ήταν είκοσι δύο, η δε ΝΔ σαράντα, όταν τα έσοδά της ήταν κάτι λιγότερα από τα μισά!
Η κοινή λογική λέει όμως πως όταν χρωστάς τόσα πολλά, δεν προσπαθείς να περιορίσεις τις ζημιές και δαπανάς δυο και τρεις φορές περισσότερα απ’ όσα εισπράττεις, δεν θα βρεθεί κανείς να σε δανείσει. Λάθος! Ω του θαύματος, οι τράπεζες που πλέον δίνουν τα δάνεια με το σταγονόμετρο, έχοντας κλείσει τις στρόφιγγες των χορηγήσεων ακόμη και σε υγιείς επιχειρήσεις, δεν είχαν κανένα πρόβλημα να δώσουν πέρυσι σαράντα εκατομμύρια στο ΠΑΣΟΚ και είκοσι στη ΝΔ!
Το ακόμη χειρότερο όμως είναι άλλο. Προκειμένου τα ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.aixmi.gr/index.php/oi-ieres-agelades-tis-xoras-stoixizoun-akriva/

Δεν υπάρχουν σχόλια: