Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

»Οργιο σπαταλης απο ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ.

Ελευθεροτυπία,


ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ * ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΟ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΤΟΥΣ ΑΦΟΡΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ
Οι τράπεζες κρατούν στη ζωή ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ.
Ο κρατικός προϋπολογισμός και τα δάνεια που τους παρέχονται αφειδώς από τις τράπεζες κρατούν στη ζωή τα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα της χώρας, τα... οικονομικά των οποίων βυθίζονται στην αδιαφάνεια και μαρτυρούν κατασπατάληση δημόσιου χρήματος στη δυσκολότερη οικονομική περίοδο για τη χώρα.
Αν ήταν εταιρείες, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία θα είχαν κηρύξει φαλιμέντο, καθώς από τα ελάχιστα στοιχεία που μπορεί κανείς να διακρίνει από τους ισολογισμούς-μνημεία αδιαφάνειας του 2010, προκύπτει ότι το μεν κυβερνών κόμμα «μπήκε μέσα» πάνω από 42 εκατ. ευρώ, το δε κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης περίπου κατά 25 εκατ. ευρώ, ενώ τα δύο κόμματα έχουν προεισπράξει την κρατική επιχορήγηση μέχρι το 2016.
Αμφότερα τα κόμματα χρειάστηκε να πάρουν νέα δάνεια για να κλείσουν τις τρύπες τους, ουσιαστικά δηλαδή να αποπληρώσουν τα υφιστάμενα δάνειά τους που, σύμφωνα με παλαιότερα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, ξεπερνούν συνολικά τα 232 εκατ. ευρώ. Οι τράπεζες, που έχουν κλείσει τις στρόφιγγες των χορηγήσεων για επιχειρήσεις και ιδιώτες, δάνεισαν αφειδώς 40 εκατ. ευρώ στο ΠΑΣΟΚ και άλλα 25 εκατ. ευρώ στη Νέα Δημοκρατία.
Οι ισολογισμοί των κομμάτων είναι κυριολεκτικά γραμμένοι στο...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=255482

Δεν υπάρχουν σχόλια: