Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

»«Ω, τι κοσμος μπαμπα!»

Πέτρος Μάρκαρης http://www.aixmi.gr/index.php/o-ti-kosmos-mpampa/


Θυμάστε εκείνο το τραγούδι που είχε κάνει σουξέ τα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης; Το «Ω, τι κόσμος, μπαμπά;» Το θυμάμαι κάθε πρωΐ που διαβάζω τις ειδήσεις από την Ελλάδα, τη Λιβύη, ως την Ιαπωνία.
Ας αρχίσουμε από τα δικά μας. Πιστεύουμε, πραγματικά, ότι θα... αντιμετωπίσουμε την κρίση του πολιτικού συστήματος με ρίψη γαλακτοκομικών κατά μεμονωμένων πολιτικών; Έχουμε, βέβαια, και τον κύριο Όσκαρ Λαφοντέν, του γερμανικού κόμματος της «Αριστεράς», ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα, για να μας παροτρύνει να «εξοργιστούμε».
Αν έκανε μια βόλτα στην Αθήνα, δε θα έβρισκε ούτε έναν μη εξοργισμένο πολίτη και θα καταλάβαινε ότι η προτροπή του ήταν περιττή. Το ζήτημα δεν είναι, αν είμαστε εξοργισμένοι. Όλοι είμαστε. Το ζήτημα είναι πού και πώς διοχετεύουμε την οργή μας.
Γιατί εγώ δεν έχω ακούσει όλο αυτό το διάστημα κανέναν από τους μπλόγκερ που ξεσηκώνουν τον κόσμο για να πάει να φωνάξει μπροστά στα σπίτια των πολιτικών, να καλεί τους πολίτες να διαδηλώσουν κατά της φοροδιαφυγής, η οποία μαστίζει τη χώρα, και την ανικανότητα των πολιτικών να την αντιμετωπίσουν.
Και δεν έχω ζήσει παρόμοια κινητοποίηση ούτε από σωματείο, ούτε από τα δυο κόμματα της Αριστεράς. Και, όμως, αυτή η ανικανότητα είναι η κυριότερη αιτία, που πετσοκόβονται τόσο βάναυσα οι μισθοί, τα επιδόματα και οι ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.aixmi.gr/index.php/o-ti-kosmos-mpampa/

Δεν υπάρχουν σχόλια: