Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

»Αποκριατικο καρναβαλι της ακροδεξιας

http://www.ellispoint.gr/index.php?


Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην πλατεία Αττικής στάθηκαν αφορμή για νέες σκηνές πρόκλησης και έντασης στο Δημοτικό Συμβούλιο με πρωταγωνιστή τον γνωστό αρχηγό της Χρυσής Αυγής .
Σε αρένα μετατράπηκε χθες η αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Αθηναίων με πρωταγωνιστές τον ...επικεφαλής της «Χρυσής Αυγής» Ν. ΜΙχαλολιάκο και την πρώην διαμερισματική σύμβουλο της «Ανοιχτής Πόλης», η οποία κατήγγειλε ότι μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης εκδίωξαν κατοίκους από την πλατεία Αττικής, όπου γινόταν αποκριάτικη εκδήλωση του δήμου. Την καταγγελία διέψευσε ο Ν. Μιχαλολιάκος που είναι και επικεφαλής της παράταξης «Ελληνική Αυγή», ο οποίος με έντονο ύφος ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο να ακουστεί και η «άλλη άποψη». Επιτέθηκε μάλιστα φραστικά στην κάτοικο Μαρίνα Βήχου με αποτέλεσμα να «ανάψουν» τα αίματα και να διακοπεί η συνεδρίαση.
Για «ενίσχυση» του Μιχαλολιάκου βρίσκονταν στην αίθουσα οκτώ άτομα, τα οποία προκάλεσαν αναταραχή, καθώς άρχισαν να επιτίθενται φραστικά σε συμβούλους των δημοτικών κοινοτήτων. Ακολούθησαν σκηνές έντασης, καθώς παραλίγο να έρθουν στα χέρια δημοτικοί σύμβουλοι με τους υποστηρικτές του Ν. Μιχαλολιάκου. Ο τελευταίος μάλιστα διαπληκτίστηκε με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Τ. Μπέη, τον οποίο αποκάλεσε «φασίστα». Το επεισόδιο έληξε..αναίμακτα και η συνεδρίαση συνεχίστηκε, ενώ αργότερα ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης ανέπτυξε τον προβληματισμό του για τέτοιου είδους γεγονότα.
Άλλο θέμα που κυριάρχησε στο Συμβούλιο ήταν οι καταγγελίες για σχέδιο οικειοθελών αποχωρήσεων αλλά και απολύσεων στον ραδιοφωνικό σταθμό 9,84, που προωθεί η νέα δημοτική Αρχή. Η συζήτηση για το μέλλον του δημοτικού ραδιοσταθμού, εξελίχθηκε σε αντιπαράθεση μεταξύ του κ. Γ. Καμίνη και κ. Ν. Κακλαμάνη κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το βράδυ της Δευτέρας, με τον δήμαρχο Αθηναίων να ξεκαθαρίζει ότι «ή θα εξυγιανθεί ο σταθμός σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα ή θα κλείσει». Ο κ. Καμίνης ήταν κάθετος: «Δεν μπορούμε να τρέφουμε ένα τέρας», όταν υπάρχουν τόσα κοινωνικά προβλήματα, σε μια χειμαζόμενη πρωτεύουσα.
ellispoint

Δεν υπάρχουν σχόλια: