Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

»Συνοδος Κορυφης: Ποντιος Πιλατος η Γερμανια για Ελλαδα και Λιβυη

http://www.tovima.g/

ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Η πορτογαλική κρίση και η παραίτηση της κυβέρνησης Σόκρατες κινδυνεύουν να θέσουν σε δεύτερο πλάνο την πρόοδο που έχει σημειωθεί από τις ευρωπαϊκές χώρες στη θέσπιση μόνιμου μηχανισμού αντιμετώπισης των δημοσιονομικών κρίσεων και ουσιαστικά επισκιάζει τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.
Η γερμανική κυβέρνηση σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου ένιψε για... μια άλλη φορά τας χείρας της στο θέμα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. «Εμείς δεν έχουμε καμιά ανάμιξη σε αυτό» επανέλαβε χθες κυβερνητική πηγή στο Βερολίνο. «Η αναδιάρθρωση είναι υπόθεση της Ελλάδας και της τρόικας». Η εκτίμησή μας για την κατάσταση στην Ελλάδα, πρόσθεσε, στηρίζεται στις εκθέσεις που υποβάλλουν από κοινού η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Επιτροπή των Βρυξελλών. «Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν εκπονεί δικά της πλάνα» τόνισε.
Η ίδια πηγή είπε, ότι στη σύνοδο κορυφής στις 24 και 25 Μαρτίου στις Βρυξέλλες, «η Ελλάδα θα πάρει στο πλαίσιο του συνολικού πακέτου» εκείνα που συμφωνήθηκαν στην προηγούμενη προκαταρκτική σύνοδο» των ηγετών της ευρωζώνης. «Σε αυτό δεν έχει αλλάξει τίποτα» πρόσθεσε.
Αλλαγή, αλλά με την αρνητική έννοια του όρου, δεν υπάρχει και στο ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.tovima.gr/finance/article/?aid=391573

Δεν υπάρχουν σχόλια: