Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

»Επειδη απλως αερολογουν

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
«E» 15/3

Θα θυμάστε πως όταν ο Σημίτης είχε αποφανθεί απαξιωτικά για την Ιρλανδία την εποχή που ήταν στα πάνω της, είχαν πέσει οι νεοδημοκράτες να τον «φάνε». Φαίνεται, όμως, ότι το κόλλημα με τη συγκεκριμένη χώρα και τα «επιτεύγματά» της δεν τους έχει φύγει. Απόδειξη ότι καιρό τώρα ο Σαμαράς δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να υποδεικνύει στον... Παπανδρέου να υιοθετήσει τη διαπραγματευτική πρακτική της Ιρλανδίας στις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ενωση, γιατί έτσι, λέει, θα επιτύχει καλύτερους όρους.
Ευτυχώς οι υποδείξεις του δεν εισακούσθηκαν και σήμερα είμαστε σε καλύτερη θέση σε σχέση με την περασμένη Παρασκευή. Βάσιμα μάλιστα εκτιμώ ότι για αρκετό διάστημα, ενδεχομένως και επ' αόριστο, δεν θα τον ακούσουμε να εξυμνεί το ιρλανδικό διαπραγματευτικό δαιμόνιο και ίσως και ο ίδιος καταλάβει ότι ο μοναδικός τρόπος για να σε πάρουν οι άλλοι στα σοβαρά είναι να επιδεικνύεις στοιχειώδη σοβαρότητα στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεσαι τα θέματά σου.
Παράδειγμα πρώτο: πολύ σωστά λέει ότι η κυβέρνηση πρέπει να ρίξει το βάρος της στην ανάπτυξη, αλλά μέχρι στιγμής αερολογίες και ευχολόγια έχουν συνεισφέρει στον σχετικό προβληματισμό ο ίδιος και το κόμμα του. Α, και τη γνωστή σαχλαμάρα περί τόνωσης της οικοδομής που θ' αποτελούσε, λέει, την ατμομηχανή για να περάσουμε στην ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11823&subid=2&pubid=58364950

Δεν υπάρχουν σχόλια: