Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

»Στο φως 70 ετων αυθαιρεσιες

Ελευθεροτυπία,

ΑΡΧΗ ΔΑΣΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΠΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΠΕΝΤΕΛΗ * ΩΣ 4.000 ΤΟ ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΓΙΑ «ΑΝΤΙΡΡΗΣΙΕΣ»
Στο φως 70 ετών αυθαιρεσίες
Της ΧΑΡΑΣ ΤΖΑΝΑΒΑΡΑ
Από τον Μαραθώνα και την Παλιά και τη Νέα Πεντέλη θα ξεκινήσει, πιθανότατα στις 28 Μαρτίου, η ανάρτηση των πρώτων δασικών χαρτών της... χώρας. Πρόκειται για το πιλοτικό πρόγραμμα του υπουργείου Περιβάλλοντος, που πέρασε από πολλές αναβολές και καθυστερήσεις. Αν πετύχει, θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες σε 330 προ-καλλικρατικούς δήμους που έχουν εκπονηθεί στο πλαίσιο του Κτηματολογίου.
Οι δασικοί χάρτες θα αποκαλύψουν παρανομίες, κυρίως καταπατήσεις δασών και καμένων δασικών εκτάσεων. Ανοιχτό παραμένει το θέμα των αυθαιρέτων ή και των κτηρίων που έχουν κατασκευαστεί με νόμιμη άδεια μέσα σε δάση. Από το υπουργείο διευκρινίζεται ότι το πρώτο βήμα είναι η καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης. Με βάση την εικόνα που θα προκύψει, όπου διαπιστώνονται μη αναστρέψιμες καταστάσεις θα αναζητηθούν ειδικές λύσεις στο πλαίσιο του Συντάγματος. Μια σκέψη που διαμορφώνεται είναι το «ισοζύγιο δάσους», που προβλέπει την αναδάσωση καμένων εκτάσεων ή και τη δημιουργία νέων δασών σε δημόσια γη με έσοδα από τα πρόστιμα αυθαιρέτων που θα επιβληθούν.
Αναφέρεται χαρακτηριστικά η περίπτωση της...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=261379

1 σχόλιο:

Κλεάνθη είπε...

Είστε σοβαροί?Μόνο τόσα είναι τα αυθέρετα?? Για ψάξτε στους φτωχούς βουλευτές να δείτε πού πήγαν όλα τα λεφτα. Παγκαλε, δεν τα φάγαμε μαζί. Τα έφαγες με τους κομματικούς σου σύντροφους.