Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

»Στα σοβαρα υστερουμε

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΠΑΡΤΖΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
«E» 15/2

Τον καβγά τον κατάλαβα. Και τους λόγους που τον προκάλεσαν τους κατάλαβα. Δικαιολογημένα η κυβέρνηση τα έβαλε με τους εκπροσώπους της τρόικας και εξίσου δικαιολογημένα η αντιπολίτευση τα έβαλε με την κυβέρνηση. Τέτοιας σοβαρότητας θέματα χρειάζονται και ανάλογης σοβαρότητας χειρισμούς.
Ωστόσο, επιτρέψτε μου να πιστεύω πως το ...θέμα μας δεν πρέπει να είναι ποιος είπε, τι είπε και πότε το είπε, αλλά αν αυτή τη φορά θα γίνει επιτέλους κάποια σοβαρή προσπάθεια να αξιοποιηθεί η δημόσια περιουσία ή αν θα διατηρηθεί μια πραγματικότητα που αποτελεί διαχρονικό σκάνδαλο σε βάρος του Δημοσίου, των ασφαλιστικών ταμείων, των ΑΕΙ και όποιων άλλων έχουν στην ιδιοκτησία τους ακίνητη περιουσία που παραμένει αναξιοποίητη. Ή, ακριβέστερα, δεν αξιοποιείται από τους ιδιοκτήτες της, αλλά «αξιοποιείται» από διάφορους μισθωτές, οι οποίοι διαθέτουν τη δυνατότητα να λύνουν το πρόβλημα της επαγγελματικής ή άλλης στέγης τους με εξευτελιστικά μισθώματα, επειδή προφανώς διαθέτουν τις κατάλληλες διασυνδέσεις.
Δυστυχώς αυτή η αθλιότητα ποτέ και κανέναν δεν προβλημάτισε σοβαρά έως τώρα. Ενώ κάθε χρόνο χάνονται δισεκατομμύρια ευρώ από την ανικανότητα του Δημοσίου να αξιοποιήσει την περιουσία του, το «εθνικό φιλότιμο» διαφόρων αφυπνίζεται μόνο όταν ανακινηθεί, κάποια στιγμή, θέμα ουσιαστικής αξιοποίησης ή και εκποίησης ακόμη της περιουσίας αυτής.
Αλλά φυσικά είναι θέμα σοβαρότητας και στον...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11823&subid=2&pubid=54836966

Δεν υπάρχουν σχόλια: