Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

»ΕκβιασμΟς πεΙνας

ΛΩΡΗ ΚΕΖΑ ΒΗΜΑ

Οι απεργοί πείνας της «Υπατίας» είναι ξεκάθαροι στο αίτημά τους: να νομιμοποιηθούν άπαντες οι μετανάστες. Δεν αγωνίζονται δηλαδή για τον εαυτό τους αλλά και για όλους τους άλλους αλλοδαπούς που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην Ελλάδα. Ξέρουμε όλοι πόσο δύσκολη υπήρξε η ζωή για όλους τους. Από τον πόλεμο και τη φτώχεια στη μαύρη εργασία και στην εκμετάλλευση. Οι απεργοί πείνας είναι... σαφείς: επειδή οι εργοδότες δεν κολλάνε ένσημα, επειδή το κράτος κωλυσιεργεί στη χορήγηση νομιμοποιητικών εγγράφων, ας γίνουν όλοι νόμιμοι, ακόμη και οι περαστικοί. Δεν έχουν βάλει στο αίτημά τους ένα «αρκεί να». Και γιατί να το βάλουν, γιατί να θέσουν προϋποθέσεις έστω και ελαστικές; Αφού ο συναισθηματικός εκβιασμός υποκαθιστά το πολιτικό επιχείρημα.
Στον Δήμο Αθηναίων υπήρξαν εντάσεις από τη στάση που θα έπρεπε να κρατήσει το Δημοτικό Συμβούλιο. Κατατέθηκαν δύο προτάσεις. Η πρώτη ήταν να υιοθετηθεί ψήφισμα του Δήμου Θεσσαλονίκης, που εκφράζει αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας και καλεί την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους. Αυτή ήταν η πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», της «Ανοιχτής Πόλης», του Γ. Αμυρά και της «ΑΝΤΑΡΣΥΑ». Σε αυτή την πρόταση δεν υπήρξε κάποια υποσημείωση, ότι δηλαδή οι απεργοί στην πλειονότητά τους δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, ότι κάποιοι δεν μπορούν να συντάξουν ούτε μια απλή φράση στα ελληνικά, κάτι που θα έδειχνε ότι έχουν ζήσει στην Ελλάδα. Δεν υπήρξε ούτε μία υποσημείωση σχετικά με τις εξελίξεις στον πλανήτη και τα κύματα μεταναστών που αναμένονται. Δεν υπήρξε υποσημείωση ούτε για τους χειρισμούς που θα απαιτηθούν σε επόμενη απεργία πείνας _ αν βρεθούν μιμητές.
Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης ζήτησε από τοΔιαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=6&artId=385953&dt=21/02/2011#ixzz1EfR7KXng

Δεν υπάρχουν σχόλια: