Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2011

»Φοβοι για σφαγη στη Λιβυη

enet.gr, 01:12


Φόβοι για σφαγή στη Λιβύη
Δεκάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες ώρες στη Βεγγάζη, σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων που επικαλούνται τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς ακροβολιστές πυροβολούσαν αδιακρίτως εναντίον των διαδηλωτών από κτίριο στο οποίο νωρίτερα είχαν οχυρωθεί.
«Δεκάδες σκοτώθηκαν και δεν εννοώ μόνο 15 άτομα...είμαστε μάρτυρες μιας σφαγής» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο ίδιο ειδησεογραφικό πρακτορείο.
Οι άρχες του Λιβάνου δεν επιτρέπουν τη δημοσιογραφική Κάλυψη των γεγονότων με αποτέλεσμα τη δυσκολία διασταύρωσης των πληροφοριών που διαρρέουν.
Ωστόσο και το BBC αναφέρει ς ότι τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια σφοδρών συγκρούσεων με το στρατό στη Βεγγάζη. Άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για χρήση αυτόματων όπλων, ακόμη και όλμων. «Η κατάσταση μοιάζει με κόλαση» δήλωσε ένας γιατρός, που βρίσκεται στην περιοχή, στο BBC.
Νωρίτερα το Αλ Τζαζίρα μετέδιδε ότι ο στρατός πυροβόλησε και σκότωσε 15 ανθρώπους που παρίσταντο σε κηδεία διαδηλωτή ο οποίος έχασε τη ζωή του στις κινητοποιήσεις της Παρασκευής.
Σύμφωνα πάντα με ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=253270

Δεν υπάρχουν σχόλια: