Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

»Πολιτικα παρασκηνια

1 Φεβ Ελευθεροτυπία
Ανησυχία στα νότια
Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στην Κατεχάκη σχετικά με το απρόβλεπτο των εξελίξεων στην Αίγυπτο. Οι περιπολίες της Frontex και της ακτοφυλακής αναδιατάσσονται προς το Λυβικό πέλαγος, για τα δίκτυα των διακινητών ανοίγονται νέες δουλειές.
Αναλόγως των εξελίξεων στην Αίγυπτο, η Ελλάδα ίσως αναγκαστεί να ...δώσει διεθνή προστασία σε πρόσφυγες από το Νότο και να μην μπορεί πλέον να απελάσει κανέναν προς το Κάιρο, όπως με χαρακτηριστική ευκολία έκανε τόσα χρόνια.
Κι όλα αυτά την ώρα που αλλοδαποί απεργοί πείνας σε μέγαρο Υπατία, Πολυτεχνείο, Προπύλαια και ίσως αλλού αύριο ζητούν άσυλο, προστασία, παραμονή, μερικοί δικαίως, καθώς παραπλανήθηκαν ή εξαπατήθηκαν από ανερμάτιστες κρατικές πολιτικές και εκμεταλλευτές εργοδότες.
Ετσι, όμως, αν παρακάμπτεται η σειρά στις επιτροπές, θα κυριαρχήσει η πλήρης απορρύθμιση. Είπε καθαρά χθες ο αρμόδιος υπουργός Χρ. Παπουτσής ότι «είναι εξαιρετικά επικίνδυνο ορισμένοι εντός της χώρας να υποκινούν μετανάστες σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις».
Ας μην έκαναν ασκήσεις ευζωίας και χρονοκαθυστέρησης χρόνια τώρα οι κυβερνώντες.
Γ.Ι.Μ. 1 Φεβ Ελευθεροτυπία
Συναίνεση και «καρφώματα»
Την ίδια ώρα που η Ν.Δ. επιμένει να ανεβάζει το θέμα της διερεύνησης των ευθυνών Σημίτη για το σκάνδαλο της Siemens και τους τόνους κατά της κυβέρνησης για τα νέα μέτρα και όχι μόνο, ο αντιπρόεδρος Δ. Αβραμόπουλος τάσσεται και πάλι υπέρ της συναίνεσης.
Μιλώντας στην τοπική οργάνωση της Ν.Δ. στην Αίγινα για την κρίση, είπε ότι «για το πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα, μέρισμα ευθύνης έχουμε όλοι. Και αν ξεκινήσουμε από αυτή την αφετηρία, τότε σιγά σιγά θα χτίσουμε την απαραίτητη εθνική συνεννόηση για την ευημερία για όλους τους Ελληνες πολίτες, πέρα και πάνω από κόμματα».
Ή είναι όντως συναινετικός, οπότε διαφωνεί με τον Σαμαρά, ή θέλει να κρατάει ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας υποψηφιότητάς του για την Προεδρία της Δημοκρατίας, όπως τον «καρφώνουν» γαλάζιοι σύντροφοί του.
ΧΡ.ΚΟΡ. 1 Φεβ Ελευθεροτυπία
Με όλους
Ο Χόσνι Μουμπάρακ δεν είναι μόνο «σύντροφος» του Γ. Παπανδρέου στη Σοσιαλιστική Διεθνή.
Τριάντα χρόνια στο τιμόνι της Αιγύπτου, έχει αναπτύξει καλές σχέσεις με όλους τους ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.politika_paraskinia

Δεν υπάρχουν σχόλια: