Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

».Παραγκωνιζουν το «μεσαιο χωρο» στη Ρηγιλλης

tvxsteam

Η πρόσφατη ομιλία Σαμαρά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, αλλά και η εγκαθίδρυση νέου μηχανισμού επικοινωνιακής πολιτικής, κινούνται προς την κατεύθυνση εμπέδωσης του «κοινωνικού φιλελευθερισμού» στη ΝΔ. Σε αυτό το πλαίσιο, άλλωστε, φέρονται «παγωμένες» και οι σχέσεις του νυν με τον τέως πρόεδρο του ...κόμματος.
Αρχικά, οι ενστάσεις του βουλευτή Ευάγγελου Αντώναρου για την παραπομπή του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, με αντικείμενο την υπόθεση της Siemens, όπως και ο χαρακτηρισμός «βουλευτής» ο οποίος ακολούθησε από τη Ρηγίλλης για τον τέως πρωθυπουργό, πόλωσαν το ήδη διαταραγμένο κλίμα μεταξύ Σαμαρά και Καραμανλή.
Στη συνέχεια, μάλιστα, μιλώντας ενώπιον των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρουσία του προκατόχου του, ο κ. Σαμαράς αποκήρυξε τη λογική του «μεσαίου χώρου» και απομακρύνθηκε από θέσεις της πτέρυγας Καραμανλή. Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, οι δύο άνδρες έχουν να μιλήσουν επί της ουσίας πολιτικά εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο.
Το δικό της ρόλο φέρεται να διαδραματίζει και η απομάκρυνση του βουλευτή Πάνου Παναγιωτόπουλου από τη θέση του εκπροσώπου Τύπου, καθώς θεωρείται ότι ο ίδιος λειτούργησε ουκ ολίγες φορές «πυροσβεστικά» ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Αντίθετα, η τοποθέτηση του (διευθυντή στον Ελεύθερο Τύπο) Γιάννη Μιχελάκη επικεφαλής του επικοινωνιακού μηχανισμού συνδέεται άμεσα με την αποκήρυξη του «μεσαίου χώρου» και την καθαρή στροφή στον «κοινωνικό φιλελευθερισμό», προκαλώντας αντιδράσεις από τους επικριτές του προέδρου της ΝΔ, οι οποίοι θεωρούν ότι η Ρηγίλλης επιχειρεί να «αλιεύσει» ψήφους από το ΛΑΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: