Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

»ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011 [ 22:43 ]

Μπορεί να μην «απενεργοποίησε» την αυστηρή κυρία Άνγκελα Μέρκελ, αλλά ο κ. Γ. Παπανδρέου επιχείρησε να απενεργοποιήσει τη λαϊκή γερμανική εφημερίδα Bild, που έχει φιλοξενήσει κατά το παρελθόν δηλητηριώδη (και ανυπόστατα) ρεπορτάζ για τη χώρα μας με «κορυφαίο» την παραίνεση για την ..πώληση νησιών. Μαθαίνω ότι έγινε αρκετή συζήτηση μεταξύ των συνεργατών του Πρωθυπουργού μέχρι να αποφασιστεί να γίνει δεκτό το αίτημα της γερμανικής εφημερίδας που έχει κυκλοφορία πάνω από 5 εκατομμύρια φύλλα ημερησίως. Τελικώς ο πρόεδρος αποφάσισε να μιλήσει στο ισχυρότερο ταμπλόιντ της Ευρώπης διότι έκρινε ότι με αυτό τον τρόπο κλείνει ένα μέτωπο.
Μαθαίνω παρ’ όλα αυτά ότι η πώληση νησιών παραμένει εμμονή της εφημερίδας. Ο κ. Παπανδρέου δέχθηκε σχετική ερώτηση, αλλά φρόντισε να δώσει «πληρωμένη» απάντηση. Είπε ότι δεν έχει καμία πρόθεση να πουλήσει οποιοδήποτε νησί σε κάποιον εφοπλιστή αφού στη συνέχεια δεν θα μπορεί να απολαμβάνει το συγκεκριμένο νησί κανένας Έλληνας και κανένας Γερμανός τουρίστας. Επιπλέον, ο Πρωθυπουργός είπε ότι τα περισσότερα νησιά είναι συνδεδεμένα με την Ιστορία της Ελλάδας και υπογράμμισε ότι σε πολλά από αυτά τα νησιά έγιναν μάχες για να είναι η Ελλάδα ελεύθερη (έμμεση «μπηχτή» αφού μπορεί να αφορά τόσο την Επανάσταση του ’21, όσο και την γερμανική Κατοχή…). Η συνέντευξη στη Bild θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο.
**
Η χθεσινή παρουσία του κ. Γ. Προβόπουλου στηΔιαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=6&artId=386174&dt=22/02/2011#ixzz1ElZTcI00

Δεν υπάρχουν σχόλια: