Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

»Ο Αλαβανος μοιραζει πιστοποιητικα ελληνοφροσυνης

Μανώλης Καψής http://www.aixmi.gr/index.php/alavanos-moirazei-pistopoihtika-ellinofrosynis/


Διαβάζω τη δήλωση του Αλέκου Αλαβάνου και δεν πιστεύω στα μάτια μου. Όποιος -λέει- δεν υποστηρίζει το άσυλο, δεν είναι Έλληνας!!!
Είναι δυνατόν; Ο αποτροπιασμός που νιώθω, δεν βρίσκω άλλη λέξη, δεν οφείλεται φυσικά στο γεγονός ότι με τη δήλωσή του αυτή ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «στερεί» την ιθαγένεια από τον Αντώνη Σαμαρά ή τον ...Γιώργο Καρατζαφέρη ή δεν ξέρω από ποιον άλλο, που θεωρεί ότι η έννοια του ασύλου -έτσι όπως ισχύει σήμερα στα ελληνικά πανεπιστήμια- είναι παρωχημένη και κατάλοιπο ενός ηρωικού παρελθόντος, που καμία σχέση δεν έχει με το τι συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα. Καθόλου.
Άλλωστε, ευτυχώς το ποιος είναι Έλληνας δεν το ορίζει ούτε ο Αλαβάνος ούτε κανένας άλλος πολιτικός ομοίων αντιλήψεων.
Νιώθω, όμως, τέτοια έκπληξη και απογοήτευση για τη δήλωση αυτή του Αλέκου Αλαβάνου. Για το ήθος της και τη βία που εμπεριέχει.
Δεν αντιλαμβάνεται, άραγε, ότι ακριβώς τα ίδια έλεγαν στον εμφύλιο οι ακροδεξιοί για τους κομμουνιστές; Μιάσματα, Βούλγαρους και προδότες, δεν τους αποκαλούσαν; Είναι δυνατόν να λέει «Αριστερός» ότι, όποιος έχει αντίθετη άποψη μαζί του δεν είναι Έλληνας; Γιατί αυτό λέει ο Αλαβάνος, ας μην κρυβόμαστε.
Αλλά υπάρχει και μια άλλη παράμετρος που νομίζω ότι πρέπει να προβληματίσει όλους μας. Είναι η φρασεολογία που χρησιμοποιεί η ελληνική Αριστερά και οι συνέπειές της.Σκέφτομαι τη δήλωση της Αλέκας Παπαρήγα για «ανυπακοή» και «πόλεμο».
Σκέφτομαι τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα ότι ο...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.aixmi.gr/index.php/alavanos-moirazei-pistopoihtika-ellinofrosynis/

Δεν υπάρχουν σχόλια: