Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

»Γραμμα απο το Βερολινο

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΑΚΟΥΣΗΣ βημα


Τα νέα από το Βερολίνο παραπέμπουν σε αναμονές και αναβολές, οι οποίες συνήθως οδηγούν σε εμπλοκές και περιπλοκές.
Η κυρία Μέρκελ συζήτησε τα πάντα με τον κ. Παπανδρέου, όλα όσα αφορούν την Ελλάδα, αλλά τα τοποθέτησε σε πλαίσιο ευρωπαϊκό και συνέδεσε την πρόοδό τους με τις ευρύτερες συμφωνίες που θα επιτευχθούν σε ...ευρωπαϊκό επίπεδο.
Η επιμήκυνση του μεγάλου δανείου της τρόικας των 110 δισ. ευρώ πιθανώς να προσφερθεί νωρίτερα, στις αρχές Μαρτίου, αλλά η μείωση του βάρους των τόκων και η δυνατότητα συνολικότερης ρύθμισης των ελληνικών χρεών θα υπάρξουν _ αν υπάρξουν _ στο πλαίσιο μιας γενικότερης ευρωπαϊκής συμφωνίας για τη διαχείριση και αποτροπή των κρίσεων.
Αρα η αντιμετώπιση του ελληνικού προβλήματος εξαρτάται πλέον απόλυτα από τις αποφάσεις που θα λάβει η Ευρώπη για τον πάγιο μηχανισμό διαχείρισης των κρίσεων και από την αποδοχή που θα εξασφαλίσει το σύμφωνο ανταγωνιστικότητας, το οποίο προωθεί εντατικά η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ. Και βεβαίως από τον τρόπο που η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει να προωθεί τα μέτρα ελέγχου των δημοσίων οικονομικών και φιλελευθεροποίησης της οικονομίας, κατά τις απαιτήσεις της τρόικας και των χολωμένων μετά το επεισόδιο με τηνΔιαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=6&artId=386194&dt=22/02/2011#ixzz1ElYJhcfq

Δεν υπάρχουν σχόλια: