Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

»Δυο μετρα και δυο σταθμα;

Γράφει ο Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος
«E» 28/2

Διαβάζω για το ενδεχόμενο να μας κουβαληθεί ο Πλατινί και ν’ αναλάβει για λογαριασμό της ΟΥΕΦΑ να καθορίσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πρέπει να διεξάγονται οι ποδοσφαιρικοί αγώνες στη χώρα μας. Ακόμη όμως δεν έχω διαβάσει δήλωση του Αλαβάνου, του Τσίπρα ή και της Παπαρήγα που να καταγγέλλουν ως «συνωμοσία κύκλων του εξωτερικού» ένα τέτοιο ενδεχόμενο και να ζητούν από την... κυβέρνηση να χαρακτηρίσει «persona non grata» τον ισχυρό άνδρα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.
Μ’ εκπλήσσει μάλιστα διπλά η σιωπή τους αν αναλογιστεί κανείς πως είναι πολλοί και επώνυμοι εκείνοι που δημόσια συνηγορούν υπέρ της άποψης αυτής και, μεταξύ άλλων, φαίνεται να τη συμμερίζεται και η ηγεσία της ΕΠΟ. Που σημαίνει πως τη στιγμή που διαμορφώνεται ένα κίνημα που έχει ως στόχο να θέσει το ελληνικό ποδόσφαιρο υπό τον έλεγχο και την κηδεμονία των ξένων, οι «επαναστατικές» δυνάμεις της χώρας δείχνουν μια ανεξήγητη αδιαφορία.
Κάποιοι θα πουν ότι αφού μετέχουμε στην ΟΥΕΦΑ λογικό είναι να κινδυνεύουμε με κυρώσεις αν δεν συμμορφωνόμαστε με τις επιταγές της. Αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ενωση μετέχουμε, πλην όμως το «επαναστατικό τρίο» της ελληνικής Αριστεράς υποστηρίζει ότι είναι δικαίωμά μας να κάνουμε ό,τι θέλουμε. Κι αυτό παρ’ όλο που οι Ευρωπαίοι μας στηρίζουν για να μη χρεοκοπήσουμε, ενώ η ΟΥΕΦΑ δεν μας χρηματοδοτεί σε κάτι.
Ξέρω πως κάποιοι θα θεωρήσουν ότι συγκρίνω ανόμοια γεγονότα και καταστάσεις. Αλλά δεν είναι έτσι. Οι διεθνείς σχέσεις, οι ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11823&subid=2&pubid=55716997

Δεν υπάρχουν σχόλια: