Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

»ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011 [ 07:37 ]

Ο κ. Π. Γερουλάνος ανήκει στην επίλεκτη εκείνη τάξη των πολιτικών που δεν έχουν σύμπλεγμα εξουσίας ή άγχος επιβεβαίωσης. Έτσι μπορούν απερίσπαστοι να εργάζονται για να συρρικνώνουν και όχι να διευρύνουν το εύρος και την επιρροή των υπουργείων τους. Οι άσπονδοι φίλοι του λένε ότι ο υπουργός Πολιτισμού δρομολογεί όλα τα ...θέματα έτσι ώστε να δώσει στον διάδοχό του ένα «μικρό και ευέλικτο» υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, το οποίο θα μπορούσε να καταργηθεί και (γιατί όχι;) να μετατραπεί ακόμη και σε… Γραμματεία του υπουργείου Ανάπτυξης.
Ο λόγος για τον παραπάνω έπαινο για τη συμβολή του υπουργού στον περιορισμό του κράτους είναι η είδηση ότι ο Παύλος ταξίδευσε στην Κρήτη με σκοπό να προσφέρει απλόχερα στην νέα «Καλλικρατική» αιρετή περιφέρεια σειρά ακινήτων της ΕΤΑ και αθλητικών εγκαταστάσεων καθώς και τους Τάφους των Βενιζέλων. Με αυτό τον τρόπο ο κ. Γερουλάνος επιτυγχάνει έναν τριπλό πολιτικό στόχο, αφού απαλλάσσεται από σκοτούρες και δαπάνες, μειώνει δραστικά το κράτος ενώ ταυτόχρονα μπορεί άριστα να αποδώσει στην περίφημη «τοπική αυτοδιοίκηση» τις ευθύνες για ό,τι αρνητικό προκύψει.
Εκδρομή στις Βρυξέλλες εξασφάλισαν 35 δήμαρχοι από τη Θεσσαλία, την Ήπειρο και μικρά νησιά. Οι εν λόγω μεταβαίνουν έπειτα από πρόσκληση του ευρωβουλευτή του ΠαΣοΚ κ. Γ. Σταυρακάκη, γνωστού για τις τακτικές εκδρομές που διοργανώνει στο κέντρο της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας. Επισήμως, οι δήμαρχοι θα συναντήσουν τον αρμόδιο επίτροπο για την περιφερειακή ανάπτυξη κ. Γιοχάνες Χαν και την επίτροπο Αλιείας κυρία Μαρία Δαμανάκη λέγοντας τις γνωστές γενικότητες για την ανάπτυξη και την Ευρώπη. Ανεπισήμως κάνουν ένα ταξιδάκι αναψυχής, αν και θέλω να πιστεύω ότι μια μικρή (μάλλον πολύ μικρή…) μειοψηφία θα αξιοποιήσει την ευκαιρία για να οργανώσει κάποιες επαφές και να διεκδικήσει αργότερα κοινοτικούς πόρους.
Καθώς οι θεράποντες της Ευρώπης έχουν καθώς φαίνεται αρκετό ελεύθερο χρόνο, οργανώνουν και events προκειμένου να διανθίζουν τις εκδρομές. Ένα από αυτά στο οποίο θα συμμετάσχουν και οι 35 δήμαρχοι είναι η προγραμματισμένη για την Τρίτη το βράδυ διακαναλική εκπομπή με ομιλητές τον Πρόεδρο της Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=6&artId=386598&dt=25/02/2011#ixzz1F3K1O2rK

Δεν υπάρχουν σχόλια: