Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

»Aπαντηση απο ενα γουρουνι

Πέμη Ζούνη http://www.aixmi.gr/index.php/apantisi-apo-ena-gourouni/


Επειδή η ψυχραιμία, η υπομονή, η αντοχή και όλες οι συναφείς αρετές έχουν δυστυχώς τα όριά τους (μόνο οι άγιοι τα ξεπέρασαν, σου λέει), θα χρησιμοποιήσω το βήμα αυτό για μια απάντηση προς κάθε ενδιαφερόμενο.
Επιτρέψτε μου μια σύντομη περιγραφή της συνθήκης – «ταινίας», στην οποία συμμετέχω καθημερινά. Ξεκινώ τη μέρα με αντοχή και ...αισιοδοξία. Φύσει και θέσει. Θέλω να πω, είμαι αισιόδοξος άνθρωπος, από αυτούς που θεωρούν ότι πρέπει να βάλουμε το χεράκι μας για να διαμορφώσουμε τη μοίρα μας. Επίσης, ως δημόσιο πρόσωπο με αυξημένη ευθύνη, αυτήν την συγκεκριμένη ιστορική περίοδο οφείλω να οπλιστώ με αντοχή και αισιοδοξία (μεταξύ άλλων, όπως γνώση, τιμιότητα και «τσίπα»), αλλιώς θα είμαι άχρηστη και επικίνδυνη.
Φτάνω λοιπόν στο γραφείο, ανοίγω το mail μου και συχνά-πυκνά με καλωσορίζει κάποιο μήνυμα οργισμένου πολίτη με εκφράσεις υψηλής αισθητικής, του τύπου «είστε λαμόγια» ή «δεν αξίζετε ούτε το φτύσιμο» ή «το ξέρω, δεν είναι μόνο τριάκοντα τα αργύρια που πήρες» ή «είστε όλοι γουρούνια» ή άλλες που δεν μπορώ να τις...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.aixmi.gr/index.php/apantisi-apo-ena-gourouni/

Δεν υπάρχουν σχόλια: