Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

»Δεν φτανει η αισιοδοξια

Γράφει ο Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος
«E» 4/2

Χρήσιμη, μέχρι και απαραίτητη, είναι η αισιοδοξία στην πολιτική, αλλά για να έχει αποτέλεσμα πρέπει και κάπου να βασίζεται. Πρέπει, μ’ άλλα λόγια, να υπάρχουν και οι προϋποθέσεις για να επιτευχθεί ο επιδιωκόμενος στόχος, γιατί διαφορετικά το μόνο που μπορεί να καταφέρει η αισιοδοξία είναι να καταστήσει αντικείμενο πλάκας ή χλεύης όποιον διακατέχεται απ’... αυτήν.

Για πολλοστή φορά, χθες, ο Α. Σαμαράς εξέφρασε, απευθυνόμενος στους βουλευτές του, την αισιόδοξη πρόβλεψη ότι το κόμμα πάει μια χαρά και ότι η κοινή γνώμη ακούει μ’ ενδιαφέρον την πολιτική που, μετά την ανάδειξή του στην ηγεσία της ΝΔ, προωθείται για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων του τόπου.
Αυτά τα είπε χθες το μεσημέρι. Την ίδια ώρα οι εφημερίδες που κυκλοφορούσαν ανέφεραν τουλάχιστον δύο κρίσιμα θέματα επί των οποίων ο καθένας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί να σκέφτεται και να λέει ό,τι του γουστάρει, επειδή, πολύ απλά, το κόμμα δεν έχει αποφασίσει τι θέλει ή τι θα κάνει.
Το ένα αφορά στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη νομιμότητα ή μη του νόμου για τους μετανάστες. Οι ειδικοί του κόμματος περί τα συνταγματικά λένε ότι θέμα αντισυνταγματικότητας δεν τίθεται, κάποιοι άλλοι επιχειρούν να κερδοσκοπήσουν πολιτικά και ο μέσος πολίτης εύλογα αναρωτιέται τι μπορεί να πιστεύει το κόμμα για το συγκεκριμένο πρόβλημα.
Το δεύτερο αφορά στα όσα λέγονται για το σχέδιο Μέρκελ και για τη στάση που θα πρέπει να τηρήσουμε ως χώρα. Αν θα πρέπει, δηλαδή, να το δεχτούμε ή να το απορρίψουμε και ποιες επιφυλάξεις ή αντιρρήσεις θα πρέπει να διατυπώσουμε. Επ’ αυτών το μόνο συγκεκριμένο που ακούστηκε είναι πως κρίνεται υπερβολική η συνταγματική πρόβλεψη για απαγόρευση ελλειμμάτων, αλλά φυσικά η συγκεκριμένη αναφορά κάθε άλλο παρά αποτελεί σαφή θέση έναντι ενός σχεδίου το οποίο φιλοδοξεί να ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11823&subid=2&pubid=53358953

Δεν υπάρχουν σχόλια: