Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

»ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΕΣ

Καθυστέρηση
«E» 19/2

Σχεδιασμούς επί χάρτου έκαναν οι υπεύθυνοι της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και έπεσαν κατά μία μέρα έξω στους υπολογισμούς τους. Από την περασμένη Τρίτη είχαν κάνει όλες τις προετοιμασίες, προκειμένου την προσεχή Τρίτη να συνεδριάσουν ο ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ και η αρμόδια επιτροπή της Βουλής για το φορολογικό νομοσχέδιο, σε μία προσπάθεια τότε να αποσυμφορήσουν το κλίμα που υπήρχε με τη συγκέντρωση υπογραφών από... βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να κληθεί να δώσει απαντήσεις ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. Oμως το υπουργείο Οικονομικών δεν πρόλαβε τη σχετική προθεσμία της Πέμπτης (έληγε στις 8 το βράδυ) για την κατάθεση του νομοσχεδίου, η οποία μετατίθεται πλέον για τη Δευτέρα. Αυτό σημαίνει ότι η συνεδρίαση του ΚΤΕ και η συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή, αν δεν συμβεί πάλι κάτι απρόοπτο, προγραμματίζεται να γίνουν την Τετάρτη.

Κύκλωμα... βίζας

Να που είχαν ακουστεί καλά λόγια από Αμερικανούς για Ελληνες διπλωμάτες. Οπως αποκαλύπτει το WikiLeaks, τον Οκτώβριο του 2009 το ελληνικό προξενείο στο Κάιρο δέχθηκε αίτημα για έκδοση βίζας Σένγκεν σε Αιγύπτιο, που διέθετε αμερικανική βίζα στο διαβατήριό του. Η αμερικανική βίζα, όμως, ήταν πλαστή και έτσι η συνεργασία των Ελλήνων διπλωματών με τις αμερικανικές αρχές αποδείχθηκε καθοριστική στην εξάρθρωση ενός μεγάλου κυκλώματος που πούλαγε αμερικανικές βίζες για 12.000 δολάρια και στην κατοχή του είχε φυσικά και φωτοτυπίες από ελληνικές βιζές Σένγκεν.
Ετοιμάζουν αντεπίθεσηΕπικοινωνιακή αντεπίθεση ετοιμάζουν οι υπουργοί που εμπλέκονται στην υπόθεση της ανάπτυξης στη χώρα. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Χάρης Παμπούκης λένε σε συνομιλητές τους πως έχει έρθει η ώρα που η δουλειά τους θα φανεί. Οπότε θα κλείσουν, πιστεύουν, και τα στόματα όσων τους ασκούν κριτική για έλλειψη αποτελεσμάτων και καθυστερήσεις...
Ο ΕλληνισμόςΑντιδράσεις στην ομογένεια των χωρών της πρώην Σοβιετικής Ενωσης προκαλεί η απόφαση για κλείσιμο του Κέντρου Μελέτης και Ανάπτυξης του Ελληνικού Πολιτισμού της Μαύρης Θάλασσας. Για δεκαπέντε χρόνια το Κέντρο κατηύθυνε το εγχείρημα της ελληνικής παιδείας σε σχολεία της Ουκρανίας, Γεωργίας και Νότιας Ρωσίας, ενώ συνέβαλλε στη διάσωση της ελληνικής παράδοσης στη Μαύρη Θάλασσα. Ας ελπίσουμε ότι το κλείσιμο του Κέντρου δεν θα οδηγήσει στην εγκατάλειψη του Ελληνισμού του Εύξεινου Πόντου.
ΑγνοιαΣτη διάρκεια της συζήτησης για την ίδρυση γραφείου αντιμετώπισης της αστυνομικής αυθαιρεσίας, ο Κ. Πλεύρης αποκάλυψε πως προσέφερε δωρεάν τις υπηρεσίες του σε αστυνομικούς που είχαν βρεθεί σε θέση κατηγορουμένου. «Κρίμα», του απάντησε ο αρμόδιος υφυπουργός Μ. Οθωνας, καθώς σύμφωνα με τη νομοθεσία μας τα έξοδα για αστυνομικούς, που αθωώνονται, τα αναλαμβάνει η υπηρεσία τους.
ΠεριμένειΕτοιμος να απαντήσει για όλους και για όλα είναι ο...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11420

Δεν υπάρχουν σχόλια: