Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011

»Ανατροπες για τους ενστολους

«E» 17/2

Νέο καθεστώς τίθεται σε ισχύ για τη συνταξιοδότηση των ένστολων με τις αλλαγές να υλοποιούνται σε... δόσεις. Ενδεικτικό της έκτασης των αλλαγών είναι πως μέσα σε μία πενταετία τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης από 24,5 θα φτάσουν στα 40 (μεταξύ των οποίων, ωστόσο, θα είναι και πλασματικά χρόνια).
Οι νέες ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό καθεστώς των ...στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και του Πυροσβεστικού Σώματος καταγράφονται σε εγκύκλιο του υφυπουργού Οικονομικών Φ. Σαχινίδη. Συγκεκριμένα, τρεις είναι οι κυριότερες αλλαγές που προβλέπει ο τελευταίος ασφαλιστικός νόμος (3865/10):

Από την 1η Ιανουαρίου 2011 αυξάνονται τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης για τη θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος. Στόχος είναι σταδιακά να κλείσουν οι «πόρτες εξόδου» πριν από τη συμπλήρωση του 60ού έτους ή εναλλακτικά 40 ετών συντάξιμης υπηρεσίας.

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΕΝΘΕΤΟ "ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ"
Η αύξηση των απαιτούμενων ετών ασφάλισης δεν αγγίζει τους στρατιωτικούς που πρόλαβαν να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα (με βάση τα ισχύοντα κατά περίπτωση) μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2010. Οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι θα συνταξιοδοτηθούν με βάση τα παλαιά όρια ηλικίας και δεν επηρεάζονται από τις νέες ρυθμίσεις.
Από την 1η Ιανουαρίου 2015 καθιερώνεται νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων για όσους μέχρι τότε δεν έχουν προλάβει να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα.
Με βάση τις νέες ρυθμίσεις ξεκινά φέτος η αύξηση των απαιτούμενων ετών ασφάλισης για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος. Μέχρι πέρυσι απαιτούνταν 24,5 έτη συντάξιμης υπηρεσίας, ωστόσο ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=21973&subid=2&pubid=55153044

Δεν υπάρχουν σχόλια: