Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

»Απεργιακες ανοησιες

Γράφει ο Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος
«E» 25/2

Κάπου έχω χάσει τον λογαριασμό. Αλλά θα τον έχετε χάσει κι εσείς. Πόσες φορές είναι που λέμε και ξαναλέμε τα τελευταία χρόνια πως τα Μέσα Ενημέρωσης όχι απλώς δεν πρέπει, αλλά δεν έχουν το δικαίωμα να απεργούν σε μέρες που υπάρχουν σε εξέλιξη σοβαρά γεγονότα; Τελικά εμείς τα λέμε, εμείς τα ακούμε. Οι διοικούντες την ΕΣΗΕΑ επιλέγουν και κάνουν το αντίθετο απ’ όσα η κοινή λογική...
επιβάλλει.
Υποτίθεται ότι κάθε απεργία έχει τους στόχους της. Και η προχθεσινή είχε σαφέστατους στόχους τη διαμαρτυρία για την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική και τις συνέπειες από την εφαρμογή του μνημονίου. Ο καθένας -και φυσικά και ο κάθε δημοσιογράφος- έχει το δικαίωμα να συμφωνεί ή να διαφωνεί με την όποια απεργιακή κινητοποίηση, αλλά δεν έχει κανένα δικαίωμα να στερεί από την ελληνική κοινή γνώμη την ενημέρωση σε σχέση με όσα συνδέονται με τέτοιες κινητοποιήσεις.
Η ΕΣΗΕΑ, όπως διευκρίνισε και ο πρόεδρός της, μετείχε για να προβάλει τα προβλήματα και τα αιτήματα του κλάδου. Αλλά στην πολιτική το κίνητρο δεν έχει καμία σημασία. Εκείνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα και μόνο το αποτέλεσμα. Και εν προκειμένω το αποτέλεσμα ήταν θετικό όχι για τους απεργούς αλλά για την κυβέρνηση. Οπως άλλωστε είναι θετικό για την κυβέρνηση καθετί που συμβάλλει ώστε να μη γίνεται ευρύτερα γνωστή μια μαζική αποδοκιμασία της όποιας πολιτικής της.
Κι εδώ είναι που εύλογα διερωτάται κανείς αν η απόφαση, για...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11823

Δεν υπάρχουν σχόλια: