Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

»Μπηκαν νερα απο τον... ημιυπαιθριο

«E» 18/2


Νερά στο κυβερνητικό «σκάφος» από το «φάλτσο» του υφυπουργού Εσωτερικών για αναδρομικά τέλη στους νομιμοποιημένους ημιυπαίθριους, η οποία τελικά αποσύρθηκε έπειτα από απόφαση του πρωθυπουργού.
Μια απλή εγκύκλιος και μια συνεννόηση που δεν τηρήθηκε αποδείχθηκαν στοιχεία ικανά για να βάλει νερά το κυβερνητικό «σκάφος». Την ώρα που ο πρωθυπουργός κατηγορούσε «πολιτικές δυνάμεις και κάποιους καλοπληρωμένους σχολιαστές για ορυμαγδό απαισιοδοξίας» η...

κυβέρνηση βρισκόταν με εκτεθειμένα τα πλευρά της από την πρωτοβουλία του υφυπουργού Εσωτερικών, Γ. Ντόλιου, να εκδώσει εγκύκλιο που έδινε τη δυνατότητα σε δήμους να επιβάλλουν αναδρομικά τέλη στους νομιμοποιημένους ημιυπαίθριους και την «απειλή» του Χρ. Πρωτόπαπα (με την ιδιότητα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου) στον Φ. Σαχινίδη ότι οι βουλευτές δεν θα ψηφίσουν διάταξη του νομοσχεδίου για τα κλειστά επαγγέλματα.
Στην πρώτη περίπτωση, ο υφυπουργός προχώρησε στην ανακοίνωση χωρίς να ρωτήσει κανέναν και, κυρίως, τον προϊστάμενό του υπουργό Γ. Ραγκούση. Και στη δεύτερη, παρότι στο παρασκήνιο ο Γ. Παπακωνσταντίνου και ο Φ. Σαχινίδης είχαν αποδεχθεί το αίτημα των βουλευτών να μην ανοίγουν υποκαταστήματα στην επαρχία οι μεγάλες νομικές φίρμες, ο νομικός σύμβουλος του υπουργείου Οικονομικών δεν άλλαξε τη διάταξη. Η ανταρσία των βουλευτών αποφεύχθηκε στο παρά πέντε, αφού ο Χρ. Πρωτόπαπας υποχρέωσε τον παρόντα Φ. Σαχινίδη να αλλάξει τη διάταξη στη διάρκεια της συνεδρίασης στην Ολομέλεια.

Στο παρά πέντε αποφεύχθηκε και η επισημοποίηση της παραίτησης του Γ. Ντόλιου, καθώς το θέμα παραμένει σε εκκρεμότητα. Η εγκύκλιος που εξέδωσε εξέθεσε την κυβέρνηση. Εδινε τη δυνατότητα στους δήμους να επιβάλλουν αναδρομικά τέλη στους ημιυπαίθριους, προκαλώντας αναστάτωση για εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες. Ο υπουργός Εσωτερικών, που ήταν σπίτι του λόγω γρίπης, επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό και τον ενημέρωσε ότι δεν ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=55210950

Δεν υπάρχουν σχόλια: