Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

»Ψαλιδι στις 980 φοροαπαλλαγες

Ελευθεροτυπία,Της ΕΛΕΝΗΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΟΥ

ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ: ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, ΕΑΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΕΣ 'Η ΟΙ ΜΙΣΕΣ ΘΑ ΑΠΟΦΕΡΟΥΝ 3-5 ΔΙΣ.
Επανεξετάζουν 980 φοροαπαλλαγές

Το κόψιμο ή ακόμα και την κατάργηση ορισμένων από τις 980 φοροαπαλλαγές, που κοστίζουν πάνω από 7,87 δισ. ευρώ ετησίως, ρίχνει στο τραπέζι των συζητήσεων, για τα μέτρα δημοσιονομικής λιτότητας, η κυβέρνηση.
Η υποχρέωση μείωσης του ελλείμματος κάτω από το 3%, βάσει του Μνημονίου, θα...
εκφραστεί με το πακέτο μέτρων, περίπου 12 δισ. ευρώ, της τριετίας 2012 -2014. Οι διαπραγματεύσεις γίνονται αυτές τις ημέρες μεταξύ του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και της τρόικας. Στο τραπέζι των συζητήσεων πέφτει η επανεξέταση των 980 φοροαπαλλαγών.
«Υπάρχουν μια σειρά από φορολογικά προνόμια τα οποία, ενδεχομένως, η κοινωνία να θέλει να τα αξιολογήσει εάν σε συνθήκες δημοσιονομικής κρίσης θα πρέπει να παραχωρούνται» έλεγε με συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Σκάι ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, εξηγώντας πως αναφέρεται σε απαλλαγές που επιχορηγούνται από την πολιτεία με τη μορφή κινήτρων.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο υπολογισμός του υφυπουργού Οικονομικών: «Αυτές οι φορολογικές απαλλαγές εάν καταργηθούν, για παράδειγμα, στο σύνολό τους, μπορεί να αποφέρουν 5 δισεκατομμύρια· εάν κρατηθούν οι μισές, μπορεί να αποφέρουν 3 δισ. ευρώ».
Από μηδενική βάση πλην «κοινωνικών»
Η επανεξέταση των φοροαπαλλαγών δεν ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=249803

Δεν υπάρχουν σχόλια: