Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

»Απορριπτει τα σεναρια περι συνεκμεταλλευσης του Αιγαιου ο Δ. Δρουτσας

enet.gr


Δεν υφίσταται ζήτημα συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου» με την Τουρκία δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας σήμερα στην πρωινή εκπομπή του Σκάι με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Ερζερούμ. Επίσης ο Δημήτρης Δρούτσας υπογράμμισε ότι στόχος της χώρας μας είναι η «πλήρης εξομάλυνση των διμερών σχέσεων» με τη γείτονα θέτοντας παράλληλα ως προϋπόθεση την επίλυση του Κυπριακού και το θέμα οριοθέτησης της ...υφαλοκρηπίδας.
Αναφερόμενος στο Κυπριακό ζήτημα ο κ. Δρούτσας τόνισε ότι το πλαίσιο για την επίτευξη λύσης είναι σαφές και πως θα πρέπει να βασίζεται στο σεβασμό του ευρωπαϊκού κεκτημένου και στα ψηφίσματα του ΟΗΕ.
Διευκρίνισε ωστόσο ότι "κάποιες δυνάμεις" στην Τουρκία,που αντιτίθενται στις προσπάθειες αλλαγής της χώρας και δεν επιθυμούν την πρόοδο, εκμεταλλεύονται τα συγκεχυμένα μηνύματα της Ε.Ε. για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Με αφορμή τις επικρίσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για μυστική διπλωματία, ο κ. Δρούτσας επισήμανε ότι με τον όρο διπλωματία είναι "αυτονόητο" ότι θα συζητηθούν εμπιστευτικά κάποια πράγματα μεταξύ των πρωθυπουργών των δύο κρατών, ενώ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=239479

Δεν υπάρχουν σχόλια: