Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

»Σηκωνει και παλι ψηλα τη σημαια του αντιμνημονιου

Στη ΝΔ εκτιμούν ότι «οι αριθμοί δεν βγαίνουν» και επιστρέφουν στη σκληρή αντιμνημονιακή πολιτική
«E» 30/1

Στην αντιμνημονιακή πολιτική επιστρέφει ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς, καθώς θεωρεί ότι αυτό είναι το βασικό του «χαρτί» όχι μόνον έναντι της κυβέρνησης, αλλά και έναντι των κομμάτων της κεντροδεξιάς (ΛΑΟΣ και Δημοκρατική Συμμαχία), που είχαν ψηφίσει υπέρ του μνημονίου.
Ο κ. Σαμαράς, ο οποίος δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών μέσα στην... άνοιξη, θα επικεντρώσει τα «πυρά του» στον πρωθυπουργό.
Στις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν στα μέσα της εβδομάδας στα καινούργια γραφεία της ΝΔ στη Λ. Συγγρού ήταν κοινή η άποψη ότι η οικονομία θα είναι εκείνη που θα κρίνει την πολιτική κυριαρχία το επόμενο διάστημα.
Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε την πεποίθηση ότι «οι αριθμοί δεν βγαίνουν» και πως σύντομα ο πρωθυπουργός θα αναγκαστεί από τα πράγματα να αναθεωρήσει τις αισιόδοξες προβλέψεις του.
Παράλληλα, τα μηνύματα που φτάνουν στη ΝΔ για την ανάπτυξη είναι αρνητικά και ως εκ τούτου θεωρούν ότι το κλίμα ύφεσης δεν πρόκειται να αναστραφεί.
Υψηλοί τόνοιΜε βάση αυτά τα δεδομένα, από την επόμενη εβδομάδα, κορυφαία στελέχη της ΝΔ και ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος θα ανεβάσουν τους τόνους σε ό,τι αφορά την οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση και θα παρουσιάσουν στοιχεία που θα πιστοποιούν τα προβλήματα που προκαλεί η στασιμότητα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, θα επικεντρώσουν στην άνοδο των δεικτών της ανεργίας, στη μη παροχή δανείων από τις τράπεζες, στην καθίζηση της οικοδομικής δραστηριότητας και στα «λουκέτα».
Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς, ο οποίος δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών μέσα στην άνοιξη, θα επικεντρώσει τα «πυρά του» στον πρωθυπουργό. Θα τον κατηγορήσει ότι δεν διαπραγματεύτηκε σωστά με την τρόικα και πως υπηρετεί μια πολιτική περικοπών χωρίς ίχνος ανάπτυξης και μέριμνας για τα χαμηλά εισοδήματα. Στο «τραπέζι» των συζητήσεων έχει κατατεθεί μάλιστα και εισήγηση για την υποβολή πρότασης μομφής στον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να είναι πιο έντονο το μήνυμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Οι οριστικές αποφάσεις πάντως για την τακτική αυτή κίνηση θα ληφθούν αμέσως μετά την αποχώρηση των εκπροσώπων της τρόικας, που βρίσκονται ήδη στην Αθήνα.
Αναζητούν τρόπους για να πάψει η ΒαβέλΔεύτερες σκέψεις για τον τρόπο οργάνωσης της κομματικής δουλειάς και ?κυρίως? για τον τρόπο προβολής των θέσεων της ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=52800956

Δεν υπάρχουν σχόλια: