Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

»Και η δικη τους αυτοκριτικη;

Και η δική τους αυτοκριτική;
Γράφει ο Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος
«E» 24/1

Τα έχουμε ξαναπεί για τη μανία μας ως Eλληνες ν’ αποποιούμαστε τις ευθύνες για ό,τι μας συμβαίνει και να τις φορτώνουμε σε κάποιον άλλον. Και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο βολικότερος «άλλος» αυτή την εποχή είναι οι πολιτικοί. Φυσικά όχι άδικα. Το ξέρουμε όλοι, και το ξέρουν κι εκείνοι, πως οι βασικά υπεύθυνοι για όσα μας συμβαίνουν είναι αυτοί. Αλλά δεν είναι μόνο αυτοί.
Προς Θεού, δεν εννοώ πως «όλοι μαζί τα φάγαμε» ή ...«όλοι μαζί τα κάναμε», αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι πάρα πολλοί εκείνοι που «έφαγαν» έτσι ώστε να χρωστάμε σήμερα τα μαλλιοκέφαλά μας και πως δεν είναι και αρκετοί εκείνοι που πολλά «έκαναν» (ή «δεν έκαναν») έτσι ώστε να έχει διαμορφωθεί δικαιολογημένα η αίσθηση ότι στην Ελλάδα οι πολιτικοί μένουν πάντα ατιμώρητοι.
Δημιούργημα των πολιτικών είναι το νομικό πλαίσιο που διασφαλίζει την ατιμωρησία μέσω της γρήγορης παραγραφής των αδικημάτων ή της άρνησης των βουλευτών να επιτρέψουν τη δίωξη συναδέλφων τους, αλλά δεν μας τα είπε και τόσο καλά στη χθεσινή συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» ο πρόεδρος της Eνωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Διότι βεβαίως απαγορεύεται στα δικαστικά όργανα να προβούν σε οποιαδήποτε ανακριτική ή προανακριτική πράξη σε βάρος βουλευτών ή υπουργών χωρίς την άδεια της Βουλής, αλλά ουδόλως τους απαγορεύεται να ζητήσουν να το κάνουν.
Ξέρετε εσείς να το έχουν κάνει και ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11823&subid=2&pubid=52304963

Δεν υπάρχουν σχόλια: