Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

»Κλεοπατρα η πολιτικος

Ελευθεροτυπία, Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011
Η Αντζελίνα Τζολί θα υποδυθεί την ηρωίδα της βιογραφίας τής Στέισι Σιφ

ΗΑντζελίνα Τζολί, εκτός από σταρ, φημολογείται πως είναι μία από τις πιο διάσημες ξελογιάστρες.
Γι' αυτό και πολλοί θεωρούν ότι της ταιριάζει γάντι ο ρόλος της μυθικής Κλεοπάτρας στη νέα ταινία που θα σκηνοθετήσει ο... Πολ Γκρίνγκρας. Κι όμως, δεν θα δούμε άλλη μία εκδοχή της βασίλισσας του Νείλου ως φαμ φατάλ, αλλά ένα μπλοκμπάστερ που θα αναδεικνύει τις πολιτικές της ικανότητες. Βέβαια, αν επιβεβαιωθούν οι φήμες, ότι τον Αντόνιο θα υποδυθεί ο σέξι σύζυγός της, Μπραντ Πιτ, μάλλον θα έχει ενδιαφέρον και το αισθησιακό κομμάτι της ιστορίας. Σίγουρα ανεβαίνουν οι πιθανότητες εμπορικής επιτυχίας της ταινίας, που εκτός από 3D θα έχει ένα πολύ υψηλό μπάτζετ.
Ηταν πολλοί οι υποψήφιοι μνηστήρες για τη σκηνοθεσία, από τον Τζέιμς Κάμερον μέχρι τον Στίβεν Σόντενμπεργκ. Σύμφωνα με τον «Γκάρντιαν», όμως, θα τη σκηνοθετήσει ο Βρετανός Πολ Γκρίνγκρας, που έγινε γνωστός από τις ταινίες «Το τελεσίγραφο του Μπορν», «Πτήση 93». Ο ίδιος δεν το έχει ακόμα επιβεβαιώσει, αλλά οι παραγωγοί της ταινίας, ανάμεσα τους ο Σκοτ Ρούντιν, του έχουν κάνει στενό μαρκάρισμα. Η επιλογή του Γκρίνγκρας δείχνει ότι θα ακολουθήσουν μια πιο αντισυμβατική οδό, ακόμα σε ένα μπλοκμπάστερ τέτοιου τύπου. Η τελευταία ταινία του Γκρίνγκρας, το «Green zone», με τον Ματ Ντέιμον, είχε θέμα τον πόλεμο του Ιράκ.
Η νέα «Κλεοπάτρα» βασίζεται στο βιβλίο της Στέισι Σιφ «Cleopatra: Α life» που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο. Με λίγα λόγια, η συγγραφέας υποστηρίζει ότι είναι άδικο να μείνει η Κλεοπάτρα στην ιστορία ως μια «βασίλισσα πόρνη» αλλά ως «το μόνο θηλυκό του αρχαίου κόσμου που κυβερνούσε και έπαιξε έναν ρόλο στην ιστορία της Δύσης». Ο παραγωγός Σκοτ Ρούντιν έσπευσε να αγοράσει τα δικαιώματα του βιβλίου. Τους λόγους εξήγησε πριν από λίγες μέρες ως εξής: «Η Κλεοπάτρα δεν είναι σέξι γατούλα, είναι πολιτικός, δεινή στη στρατηγική, πολεμίστρια. Στην ταινία του Τζόζεφ Μάνκιεβιτς η Ελίζαμπεθ Τέιλορ ήταν μια ξελογιάστρα, αλλά οι ιστορίες της Κλεοπάτρας έχουν γραφτεί από ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.blogger.com/post-create.g?blogID=3382118986583770755

Δεν υπάρχουν σχόλια: