Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

»Καταυλισμος λαθρομεταναστων η Νομικη

Εμφύλιος φοιτητικών παρατάξεων για την κατάληψη του κτιρίου. Βολές από ΠΑΣΠ και ΔΑΠ κατά της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. Πώς αντιδρούν οι πανεπιστημιακοί
«E» 25/1ΑΡΘΡΟPHOTO GALLERY

Την αναστολή λειτουργίας της Νομικής του πανεπιστημίου Αθηνών έως και την Παρασκευή αποφάσισε η Πρυτανεία του ιδρύματος σε συνεννόηση με την Κοσμητεία της Σχολής, μετά την κατάληψη που πραγματοποίησαν περίπου 250 μετανάστες, οι οποίοι ζητούν να λάβουν άδεια παραμονής και ξεκινούν από... σήμερα απεργία πείνας.

Τόσο οι πρυτανικές αρχές όσο και οι φοιτητές εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς τους μετανάστες, ωστόσο ξεκαθάρισαν ότι δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιούνται και να τελούν υπό κατάληψη χώροι πανεπιστημιακών ιδρυμάτων για θέματα που δεν σχετίζονται με ακαδημαϊκά ζητήματα. Οπως έγινε γνωστό, λίγες ημέρες πριν είχε ζητηθεί να παραχωρηθεί ένας χώρος της Νομικής για τη «φιλοξενία» των μεταναστών, κάτι που δεν έγινε δεκτό.

Ολα ξεκίνησαν το Σάββατο, όταν ομάδες αριστερών φοιτητών που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και αλληλέγγυων προς τους μετανάστες, εισήλθαν στον χώρο του ιδρύματος και προετοίμασαν το έδαφος για την άφιξη και φιλοξενία των μεταναστών. Την Κυριακή το βράδυ, περίπου 250 μετανάστες που είχαν φτάσει από την Κρήτη μπήκαν στο κτίριο της Νομικής σχολής και πλέον, όπως δηλώνει ο πρόεδρος της Νομικής, κ. Φορτσάκης, έχουν περιοριστεί στον χώρο του κτιρίου στη Σόλωνος, το οποίο ανακαινίστηκε πρόσφατα, δεν χρησιμοποιείται για μαθήματα, αλλά επρόκειτο να δοθεί προς χρήση τον Μάρτιο.
Ο πρύτανης του ιδρύματος, Θεόδωρος Πελεγρίνης, δήλωσε στο «Εθνος» ότι το πανεπιστήμιο εκφράζει τη συμπάθειά του προς τους συγκεκριμένους μετανάστες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, προσθέτοντας όμως ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι το πανεπιστήμιο δεν πρέπει να κάνει τη δουλειά του και να μη γίνονται κανονικά τα μαθήματα». Ολοι πάντως διαβεβαίωσαν πως δεν έχουν γίνει ζημιές στο κτίριο.
Την ίδια στιγμή, έχει...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=52413056

Δεν υπάρχουν σχόλια: