Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2011

»ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΕΣ

Πιέσεις αλά γαλλικά
«E» 19/1

Στενός «κορσές» έχουν γίνει οι Γάλλοι στον υπουργό Αμυνας για να προωθήσoυν τις φρεγάτες FREMM, τα μαχητικά RAFALE και τα ελικόπτερα Eurocopter. Χθες ο Ευ. Βενιζέλος συνάντησε στο γραφείο του τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή Εξοπλισμών της Γαλλίας Jacques De Lajugie και τον Γάλλο πρέσβη στην Αθήνα Chr. Farnaud. Είχε προηγηθεί η επίσκεψη του Χ. Παμπούκη στο Παρίσι, ο οποίος βρίσκεται σε ...ανοιχτή γραμμή με τον Ευ. Βενιζέλο. Στην ατζέντα των συζητήσεων του υπουργού υπήρχαν και θέματα εξοπλισμών.

ΕπενδύσειςΠάντως, οι Γάλλοι επενδύουν στον τομέα της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας. Απλόχερα ενισχύουν ελληνικές βιομηχανίες, όπως η «Μιλτέκ», που σήμερα, παρουσία του υπουργού Αμυνας και του Γάλλου πρέσβη, εγκαινιάζει τη νέα πτέρυγα του εργοστασίου της, 8.000 τ.μ., με παραγωγικές δυνατότητες υψηλής τεχνολογίας. Ηδη η «Μιλτέκ», με εξειδικευμένο προσωπικό 100 ατόμων, μετατρέπεται σε υποκατασκευαστικό εργαλείο της γαλλικής αμυντικής βιομηχανίας. Και όπως αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα, σχεδιάζεται η πρόσληψη άλλων είκοσι επιστημόνων.
Σιλικόνη στον... ΗΣΑΠΕλεύθερη κατ’ ανάγκην ήταν αργά χθες το απόγευμα η επιβίβαση στους συρμούς του ΗΣΑΠ στους σταθμούς «Πετράλωνα» και «Καλλιθέα», καθώς άγνωστοι τοποθέτησαν σιλικόνη στην υποδοχή των εισιτηρίων στα ακυρωτικά μηχανήματα, θέτοντάς τα ουσιαστικά εκτός λειτουργίας. Η σιλικόνη τοποθετήθηκε πιθανώς κατά τη διάρκεια της χθεσινής στάσης εργασίας των εργαζομένων και έχει προκαλέσει σημαντική φθορά στα μηχανήματα αλλά και προβληματισμό στη διοίκηση του ΗΣΑΠ σχετικά με το αν το περιστατικό, για το οποίο ενημερώθηκε η αστυνομία, ήταν μεμονωμένο ή η αρχή ενός... «κινήματος σιλικόνης»!
ΑιχμέςΚινούμενη άμμο θυμίζει το τοπίο στην Κεντροδεξιά. Μετά την αντιπαράθεση του ΛΑΟΣ με τη ΝΔ για τα όσα ελέχθησαν ή δεν ελέχθησαν μεταξύ των Αντ. Σαμαρά και Γ. Καρατζαφέρη στην Κύπρο, χθες σημειώθηκε νέα αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου του ΛΑΟΣ και της Ντ. Μπακογιάννη. Ο Γ. Καρατζαφέρης απάντησε με μια μάλλον αιχμηρή επιστολή στην πρόταση της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα θέματα της υγείας.
ΜύλοςΑρχικά, δηλώνει ότι συμφωνεί με την πρόταση. Εως εδώ καλά, θα πει κάποιος. Στη συνέχεια, όμως, διερωτάται «για ποιους λόγους η κ. Μπακογιάννη διαπίστωσε τώρα το πράγματι σοβαρό αυτό ζήτημα και όχι όταν ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11420Δεν υπάρχουν σχόλια: