Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

»ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΕΣ

Στο «κόκκινο» για τα... χρωστούμενα
«E» 7/1

Τα φαινόμενα απατούν -ο Θ. Πάγκαλος δεν ασχολείται μόνο με τους «κοπρίτες» του Δημοσίου, τον Μήτσο και τον Κώτσο! Ασχολείται και με το κυβερνητικό έργο. Και στην 20ή έκθεση που δημοσιοποίησε για την πρόοδο του Προγράμματος Σταθερότητας «κοκκινίζει» τα υπουργεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο Μ. Χρυσοχοΐδης «χρωστά» τον ...αναπτυξιακό νόμο, την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης επιχειρήσεων, τη δημιουργία αναπτυξιακού ταμείου, τον εκσυγχρονισμό της αρχής ανταγωνισμού και τη νέα αντιμονοπωλιακή πολιτική. Ο Κ. Σκανδαλίδης πρέπει να τρέξει για να παρουσιάσει το σχέδιο για την ανασυγκρότηση των συνεταιρισμών και τη νέα πολιτική για τη διακίνηση των αγροτικών προϊόντων.

ΕπιβεβαίωσηΣτο τραπέζι μπήκε η δημιουργία πλωτών κέντρων υποδοχής μεταναστών και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με ενημερωτικό σημείωμά του, επιβεβαιώνει πλήρως το σχετικό αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Εθνους» της 22ας Δεκεμβρίου. Στο συγκεκριμένο δημοσίευμα, το «Εθνος» είχε αποκαλύψει πρώτο τα σχέδια για τη δημιουργία αυτών των πλωτών κέντρων υποδοχής, τις κινήσεις για τη διερεύνηση των δυνατοτήτων προμήθειας πλοίων από τα κατεσχημένα επιβατηγά πλοία, αλλά και τις δυσκολίες υλοποίησης ενός τέτοιου σχεδίου. Το σημειώνουμε, διότι, όπως λέει και ο λαός, «αν δεν παινέψεις το σπίτι σου...».
Ευλόγησε τα γένια του!Ανήμερα των Θεοφανίων βρήκε την ευκαιρία ο Κ. Μητσοτάκης να... ευλογήσει τα γένια του. Στην τελετή αγιασμού των υδάτων, στα Χανιά, ο επίτιμος της ΝΔ υπεραμύνθηκε της πολιτικής που είχε (προσπαθήσει να) εφαρμόσει η κυβέρνησή του. «Πάντα έλεγα την αλήθεια στον ελληνικό λαό, ακόμα και όταν ήταν δυσάρεστη», είπε, προσθέτοντας πως η δική του πολιτική «σήμερα όλοι παραδέχονται πως είναι σωστή και επιχειρούν να την εφαρμόσουν». Μέχρις ενός σημείου, έχει δίκιο. Δυστυχώς...
«Πανάκριβη» η TV100Στο Κοινοβούλιο, που εκπροσωπήθηκε με 9 βουλευτές, έπεσε το φλουρί της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΕΣΗΕΜΘ, το οποίο παρέλαβε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευ. Βενιζέλος. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ακόμη ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης, ο υφυπουργός Υποδομών Γ. Μαγκριώτης, οι βουλευτές Γ. Αρβανιτίδης, Κ. Γκιουλέκας, Γ. Ιωαννίδης, Στ. Καλαφάτης, Α. Κολοκοτρώνης και Λ. Αμμανατίδου. Παρών και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης, ο οποίος σε σύντομη παρέμβαση τόνισε πως είναι απόφασή του να κρατηθεί πάση θυσία η Δημοτική Τηλεόραση TV100, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει με κόστος 8 εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο!
Το ιστορικό δοκίμιο του Πολ Κάρτλετζ, «Θερμοπύλες, η μάχη που άλλαξε τον κόσμο», δώρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας στον σκοπό του στρατιωτικού φυλακίου της παλιάς γέφυρας Μαρασίων, στα ελληνοτουρκικά σύνορα. «Επειδή φυλάς Θερμοπύλες» του είπε.
«Χαράτσι» για το ΜΤΣΜηνιαίο «χαράτσι» 20 ευρώ στους εν ενεργεία στρατιωτικούς και...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11420

Δεν υπάρχουν σχόλια: