Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2011

»Θα αυτοκαθαρθει ή θα σαρωθει η πολιτικη ταξη

Χρήστος Παναγιωτόπουλος http://www.aixmi.gr/index.php/tha-aytokatharthei-i-tha-sarothei-i-politiki-taxi/


Όταν έφτασαν στα δύσκολα, στα ονόματα δηλαδή, οι μεν άρχισαν να παίρνουν οδηγίες από το πρωθυπουργικό γραφείο, οι δε από το επιτελείο του αρχηγού της αντιπολίτευσης! Τώρα το διαψεύδουν -λογικό είναι -αλλά έτσι έγινε. Ποιός θα αποφάσιζε, δηλαδή, για την τύχη του Τσοχατζόπουλου ή του Βερελή, από τη στιγμή που οι ίδιοι οι βουλευτές διαφωνούσαν μεταξύ τους; Ποιός θα είχε τον τελικό λόγο για τον... Σημίτη ή τον Παυλόπουλο; Άλλοι από τις ηγεσίες; Αστεία πράγματα.
Κάπως έτσι έφτασαν στο παραπέντε της έκδοσης πορίσματος, γράφοντας και σβήνοντας ονόματα, τα οποία στη συνέχεια διοχέτευαν στα ΜΜΕ και στους πέντε ανέμους… Τα μικρότερα κόμματα έβαλαν τις φωνές, ξεσηκώθηκαν οι τηλεοράσεις, οι εφημερίδες και τα ραδιόφωνα, αλλά τί πέτυχαν; Να συσπειρώσουν τους βουλευτές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ -μέλη της εξεταστικής επιτροπής, εναντίον τους! Αίφνης ο Συνασπισμός, ο ΛΑΟΣ και οι δημοσιογράφοι κατηγορήθηκαν ότι απαξιώνουν την πολιτική! Μάλιστα! Δεν απαξιώνουν την πολιτική οι πολιτικοί, την απαξιώνουν οι άλλοι… Πάντα οι άλλοι! Πάλι φταίει ο Χατζηπετρής!
Αλλά ας το αφήσουμε αυτό κατά μέρος, διότι δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική. Το ουσιαστικό είναι ότι το τεράστιο σκάνδαλο της Siemens θα μείνει αδιερεύνητο, όπως όλα δείχνουν.
Δεν θα μάθουμε ποτέ πόσο «μαύρο» χρήμα διακινήθηκε, ούτε στις τσέπες ποίων κατέληξε. Οι βουλευτές λένε ότι το Δημόσιο ζημιώθηκε πάνω από δυο δισ. ευρώ, αλλά με στοιχεία μιλούν μόνο για τα 200 χιλιάρικα που ενθυλάκωσε ο Μαντέλης! Τα άλλα πού πήγαν;
Δεν θα μάθουμε ποτέ πόσο «λαδώθηκαν» τα μεγάλα κόμματα από την ώρα που δεν γίνεται έλεγχος στα ταμεία τους. Ο Χριστοφοράκος είχε υποστηρίξει, σε πρώτη φάση, ότι έδινε χρήματα στους ταμίες και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά στη συνέχεια κατάπιε τις αποκαλύψεις του! Ποιά είναι η αλήθεια και ποιό το ψέμα; Ουδείς γνωρίζει με βεβαιότητα την απάντηση, αν και οι πάντες θεωρούν λογικό και ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.aixmi.gr/index.php/tha-aytokatharthei-i-tha-sarothei-i-politiki-taxi/

Δεν υπάρχουν σχόλια: