Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

»Αναγκαστικη «συγκατοικηση» στη ΝΔ

Η επιλογή του προέδρου της ΝΔ να στηρίζει το σύνολο των επιλογών του Κ. Καραμανλή αιφνιδιάζει δυσάρεστα τους συνεργάτες του. Ικανοποίηση στο περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού
«E» 26/1

Σε τεντωμένο σχοινί εξακολουθούν να ισορροπούν οι σχέσεις των κ. Σαμαρά και Καραμανλή, μετά και τα αντιφατικά μηνύματα που απευθύνουν και οι δύο πλευρές.
Ο πρόεδρος της ΝΔ, αν και αντιλαμβάνεται πλήρως ότι η ο... δρόμος προς την πολιτική του κυριαρχία «περνά» μέσα από την απόρριψη του κυβερνητικού παρελθόντος της ΝΔ, εντούτοις αιφνιδιάζει δυσάρεστα τους συνεργάτες του, στηρίζοντας το σύνολο των επιλογών του προκατόχου του.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, τη Δευτέρα, διαφήμισε μια επιλογή του κ. Κ. Καραμανλή, η οποία ουδέποτε υπήρξε.
Το «όχι» στο σχέδιο Ανάν, που δεν ελέχθη από τον κ. Καραμανλή, αποτέλεσε μία από τις βασικές «γραμμές» του κ. Σαμαρά στην ομιλία του για τα εθνικά θέματα, με αποτέλεσμα να εισπράξει τη διάψευση τόσο από τον πρωθυπουργό όσο και από τη γ.γ. του ΚΚΕ, κ. Αλ. Παπαρρήγα, που συμμετείχαν στη σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το 2004.
Η τακτική αυτή μπορεί να ικανοποίησε την πλευρά Καραμανλή, αλλά «κόστισε» και σε επίπεδο εντυπώσεων στον κ. Αντ. Σαμαρά.
Της κίνησης αυτής είχε προηγηθεί η επιλογή της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας να εμπλέξει τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Σημίτη στην υπόθεση της Siemens, κάτι που ενόχλησε τον κ. Καραμανλή και τους συνεργάτες του, καθώς θεώρησαν ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Σαμαράς δίνει -με αυτό τον τρόπο- τη δυνατότητα στο ΠΑΣΟΚ να...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: