Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

»Πεδιο κοντρας ασυλο και μεταναστευτικο

Γράφει ο Στρατής Λιαρέλλης
«E» 30/1

Ηεκτόνωση της κατάστασης στη Νομική, με τον τρόπο που έγινε, άφησε περίεργα συναισθήματα στους πολίτες, αλλά κυρίως αποτέλεσε μια εκ νέου αφορμή για να βρουν εφαλτήριο ακραίες φωνές (ένθεν - κακείθεν) σε μια προσπάθεια να προβάλουν τις θέσεις τους για σοβαρά και ακανθώδη ζητήματα.
Δεν χωρεί αμφιβολία ότι το μεταναστευτικό και η επίλυσή του δεν ...χρήζουν απλοϊκών προσεγγίσεων. Αλλωστε στο ερώτημα της αλληλεγγύης προς αυτούς ή άλλους συνανθρώπους μας η απάντηση δεν μπορεί παρά να είναι καταφατική. Αλλά και στο αντίστοιχο ερώτημα εάν οι Ελληνες πολίτες πρέπει να τυγχάνουν της ανάλογης, αν όχι καλύτερης, μεταχείρισης και να μη θίγονται τα δικαιώματά τους, προφανώς η απάντηση πρέπει να είναι επίσης καταφατική.
Ταυτόχρονα, ξεκίνησε και πάλι η συζήτηση για το πανεπιστημιακό άσυλο, το περιεχόμενό του και τη σκοπιμότητά του. Και υπό συνθήκες κρίσης (όπως γίνεται πάντοτε) θιασώτες και των δύο απόψεων «βγήκαν και πάλι στη γύρα». Απλοϊκά ερωτήματα με αυτονόητες απαντήσεις αποτέλεσαν την κορωνίδα βαθυστόχαστων αναλύσεων για να πάνε αλλού την κουβέντα. Και επειδή ακριβώς ήθελαν να πάει αλλού η κουβέντα και οι δύο πλευρές έδιναν ακραίες απαντήσεις. Και το αποτέλεσμα ήταν να αποπροσανατολίζονται οι πολίτες.
Γιατί, τι περιεχόμενο μπορεί να έχει το ερώτημα εάν το ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11935&subid=2&pubid=52838953

Δεν υπάρχουν σχόλια: