Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

»Πολιτικα παρασκΗνια

19 Ιαν Ελευθεροτυπία
Πανηγυρική ακρόαση...
Την πανηγυρική συνεδρίασή του πραγματοποιεί σήμερα το νέο Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας, το περιβόητο ΕΣΥΠ, που διαλύεται και ξανασυστήνεται με κάθε αλλαγή κυβέρνησης.
Είθισται αυτό το κορυφαίο, διακομματικό όργανο να προτείνει αλλαγές και νέα συστήματα για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
Οχι ότι έγινε ποτέ δεκτό το έργο του. Από συστάσεώς του έχει... απορριφθεί συστηματικά και κατ' εξακολούθηση από κόμματα της αντιπολίτευσης και εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, ως λαμπρό πεδίο επικοινωνιακής πολιτικής τής εκάστοτε κυβέρνησης.
Ειδικά τώρα, όμως, δεν τηρούνται ούτε τα προσχήματα καθώς όλες οι αλλαγές έχουν ήδη σχεδιαστεί και προωθούνται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Τα σχέδια νόμου για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης μαζί και το νέο σύστημα εισαγωγής στα ανώτατα ιδρύματα είναι στα σκαριά.
Τι θα κάνει το παρόν ΕΣΥΠ; Θα γνωμοδοτήσει επί των αποφάσεων. Κάπως έτσι το είπε και ο πρόεδρός του, καθηγητής Αλέξανδρος Λυκουργιώτης: «Η υπουργός θα μας ενημερώσει αναλυτικά για το πλαίσιο της πολιτικής σε όλα τα ζητήματα της Παιδείας. Η δουλειά μας είναι ασχοληθούμε με τα θέματα αυτά και να παραδώσουμε μια γνωμοδότηση στο υπουργείο». Η ΟΛΜΕ, πάντως, συνεδριάζει σήμερα για ν' αποφασίσει αν θέλει να είναι στο «ακροατήριο του ΕΣΥΠ» ή όχι.
Α.ΑΝΔΡ. 19 Ιαν Ελευθεροτυπία
Ξεφωνητό στην «πολυκατοικία»
Ρελάνς στην Ντόρα Μπακογιάννη, που ζήτησε εξεταστική επιτροπή για τις υπέρογκες προμήθειες του ΕΣΥ, έκανε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης.
Σε επιστολή του προς την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, αφήνει να εννοηθεί ότι έχει και η ίδια ευθύνες για την υπόθεση.
Με την προϋπόθεση ότι το πρόβλημα εκτείνεται σε βάθος χρόνου, ερωτά με νόημα την κ. Μπακογιάννη αν, ως υπουργός πρώτης γραμμής, δεν τα έβλεπε όλα αυτά, σε ποιες ενέργειες προέβη για να σταματήσει την αιμορραγία, πόσες φορές έθεσε το θέμα στον τότε πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή ή στους φίλους της υπουργούς Υγείας, Ν. Κακλαμάνη και Δ. Αβραμόπουλο, και γιατί δεν ζήτησε παραπομπή ακόμη και υπουργών του ΠΑΣΟΚ.
Τα μαχαιρώματα, όμως, συνεχίζονται. «Ή δεν είδατε την κατάσταση που επικρατούσε ή τα είδατε και δεν αντιδράσατε για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας ή τώρα σας εξυπηρετεί πολιτικά», προσθέτει, χωρίς να αποκλείει τη σύσταση εξεταστικής στο μέλλον.
Ετσι όπως ξεφωνίζει ο ένας τον άλλον στην ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.politika_paraskinia

Δεν υπάρχουν σχόλια: