Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

»Τα κομματα, ο νομος και η ταξη

Tου Aλεξη Παπαχελα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Πώς αλλάζουν τα πράγματα... Κάποτε, «ο νόμος και η τάξη» ήταν παραδοσιακά και, σχεδόν, αποκλειστικά, θέματα της ελληνικής Δεξιάς. Σήμερα όμως, αλλά και την τελευταία δεκαετία, αποδεικνύεται ότι και αυτός ο κανόνας της πολιτικής ανετράπη. Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον να ακούς έναν πρώην πρόεδρο της ΕΦΕΕ με την ιστορία του Χρήστου Παπουτσή να μιλάει για την... ανάγκη κατασκευής φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα και να αναδεικνύει σε κορυφαία προτεραιότητα την πάταξη της λαθρομετανάστευσης. Ο,τι σημαντικό εξάλλου έγινε στη δημόσια τάξη, από την εξάρθρωση της «17 Νοέμβρη» έως τη δημιουργία της ομάδας ΔΙΑΣ, επετεύχθη όσο αρμόδιος υπουργός ήταν ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Είχε προηγηθεί βεβαίως μία δεκαετία του ΠΑΣΟΚ, κατά την οποία είχαν διαλυθεί το κράτος και οι υπηρεσίες ασφαλείας. Τα χρόνια της Ν.Δ. σημαδεύτηκαν από την επιπολαιότητα και τη χαλαρότητα, την έλλειψη προετοιμασίας στις μεγάλες πυρκαγιές και, βεβαίως, τα τρομακτικά γεγονότα του Δεκέμβρη του 2008.
Τίποτα δεν προκαλούσε περισσότερο τρόμο στην κυβέρνηση Καραμανλή από την ιδέα ενός θανάτου κατά τη διάρκεια κάποιων επεισοδίων. Στο όνομα αυτού του φόβου επήλθε η παράλυση και αδρανοποιήθηκαν κρίσιμα κομμάτια του κρατικού μηχανισμού.
Η Ν.Δ. μοιάζει όμως να φοβάται καν να ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩhttp://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_06/01/2011_1293641

Δεν υπάρχουν σχόλια: